Anchete jurnalistice

Om de baza al USR trage pentru Romania cu AUR – USR in picaj?

Raluca Amariei
Raluca Amariei

Sibianca Raluca Amariei a decis sa intre in partidul AUR si sa traga pentru romani dupa o serie de dezamagiri din partea partidului USR.

Potrivit mai multor surse din mediul USR, partidul este in ,,razboi” deschis cu partidul AUR, motiv pentru care nimeni nu agreaza aceasta mutare.

Sibianca ii cunoaste foarte bine pe cei doi lideri si membri in biroul national de conducere de foarte mult timp, motiv pentru care aceasta mutare nu are loc de interpretari.

,,Am asteptat sa treaca o perioada de timp de la intrarea AUR in Parlamentul Romaniei pentru a ma convige ca nu se schimbe in rau, asa cum s-a mai intamplat si cu alti politicieni romani.”

Raman animata de aceleasi idealuri pentru care am intrat in politica in anul 2016”, a relatat pentru Ziua Online.

Demisia din USR a doamnei Raluca Amariei

,,De mai multă vreme asist la agonia USR ca formaţiune politică credibilă pentru electoratul românesc.

Am intrat în politică în 2016 împreună cu alți oameni care nu mai făcuseră politică. Am pornit într-o vară cu un partid care exista numai în București și în cîteva luni, prin implicarea entuziastă a membrilor noi din toată țara și din Diaspora am câștigat încrederea a peste 600 de mii de români, devenind al treilea partid din țară.Dar de-atunci ceva s-a defectat în USR.

Nu ştiu ce mecanisme, ce mişcări, ce jocuri, ce „agende” au făcut ca partidul construit pe democrație, transparență și meritocrație să devină un fel de partid, unde se dictează şi se votează pe o singură voce, unde dialogul constructiv a fost înlocuit cu „cine nu e cu noi e împotriva noastră” şi unde vocile care denunță nereguli sau doar exprimă public păreri personale sunt reduse la tăcere ori, simplu, eliminate din partid.

Oameni noi obiceiuri vechi

În mandatul meu de doi ani ca vicepreședinte am văzut de aproape cum partidul altfel, în loc să impună un mod nou de a face politică, se contaminează el însuși, incet-încet, cu metehnele partidelor vechi:

demagogie, promovarea persoanelor obediente în dauna celor competente, marginalizarea și eliminarea vocilor disidente, fentarea democrației interne prin „autobuze” cu membri care apar doar la alegeri, boicotarea consultărilor interne sau a mecanismelor de decizie statutare, folosirea sesizărilor ca instrument de eliminare a opozanților în timp ce sesizările la adresa apropiaților conducerii sunt ținute fără termen la sertar, promovarea tacită a unor persoane cu probleme de integritate.

Ba chiar, au recurs la un extremist iresponsabil plantat direct în urechea președintelui pe post de consilier.

USR nu este ce arata electoratului?

Mai mult, am asistat la îndepărtarea de spiritul USR ca Uniune în care oameni cu convingeri doctrinare diferite puteau coexista și colabora în interesul comunității și al țării. Înlocuirea acestui spirit cu iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale și promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorității românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează „de dreapta”.

USR vrea modernizarea Romaniei prin negarea radacinilor?

Nu poți „moderniza” România negându-i rădăcinile, identitatea națională și valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat și pretinzând arogant că-i „educi”.Am decis să plec, să părăsesc acest partid, care nu mai e nici pe departe partidul la a cărui construcție am contribuit.

De ce abia acum?

Pentru că se apropie alegerile, oamenii din jurul meu caută o alternativă curată la clasa politică, iar eu nu mai pot să le spun privindu-i în ochi, ca acum patru ani, că USR ar putea fi aceea.Dragi prieteni, colegi, susținători din interiorul sau din afara partidului, vă mulțumesc.

Au fost 4 ani in care ați avut încredere în mine, în care v-am cerut sprijinul și mi l-ați acordat, mi-ați dat energie și am învățat multe de la voi. Vă rog în continuare: nu renunțați la visul de a face bine (în) România!”

Decizia de a adera in AUR

,,Am cântărit, am măsurat și am decis: merg mai departe. Mă încăpățânez să continui misiunea pe care mi-am asumat-o acum cinci ani, de a contribui la schimbarea clasei politice din România.

Începând de astăzi voi pune umărul la dezvoltarea si profesionalizarea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) din poziția de vicepreședinte.Am acceptat invitația celor doi copreședinți George Simion și Claudiu Târziu de a participa la această construcție îndrăzneață și le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au arătat-o.

Am întâlnit în AUR oameni integri, animați de dorința de a face bine (în) România. Cu unii dintre ei am lucrat deja și mă bucur că s-au alăturat acestui demers. Alianța pentru Unirea Românilor a ajuns în Parlament anul trecut pe fondul unui vot de protest.

Acum are șansa să demonstreze că este o alternativă credibilă și serioasă în politica românească.Îmi doresc ca în 2024 Alianța pentru Unirea Românilor să fie opțiunea de vot pentru cei mai mulți români, singura formațiune care merită o șansă în momentul de față.”

Frustrarile fostilor colegi varsate in mediul online

Dupa decizia luata ca om politic, fostii colegi de la USR nu au intarziat sa aduca jigniri si injuraturi, dovada ca romanul are ce a ales.

Ziarul care tine cu romanul

ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!