Ziarul care ține cu românul

Politia Locala oaspetele nedorit din intimitatea sibienilor

Politia Locala Sibiu continuă să minuneze opinia publică pe zi ce trece.

Ieri 29.10.2023, a fost o duminică frumoasă de toamnă care te îndemna la o plimbare ca pe oricare dintre voi dragi cititori, localnici sau turiști.

Așa, că am decis să ies să mă plimb cu autoturismul prin frumosul nostru Sibiu.

Politia Locala Sibiu ?

Plimbându-mă liniștit, ajungând prin sensurile giratorii, am realizat brusc că din acele camere de supraveghere mă străpungeau privirile polițiștilor de la locală, cei despre care am mai scris .

M-am gândit, oare de ce nu mă avertizează nimeni și nimic că cineva mă filmează?

Oare ce zic cei de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal?

Autoritatea  Națională de Supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal prin Decizia  nr. 52 din 31 mai 2012 (*actualizată*) privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video (actualizată la data de 28 decembrie 2015*) spune:

În art.1 alin.22) Imaginile referitoare la persoane identificate sau identificabile, prelucrate prin mijloace de supraveghere video, pot constitui date cu caracter personale chiar dacă nu sunt asociate cu datele de identitate ale persoanei; sau chiar dacă nu conţin imaginea persoanei filmate, ci alte informaţii de natură să conducă la identificarea acesteia (de exemplu: numărul de înmatriculare al vehiculului).

Intimitatea un lux la Sibiu?

Oare nu ar fi trebuit să existe un afiș, o tăbliță, ceva care să mă informeze că sunt filmat?!

Unii  dintre trecători, care nu sunt infractori sau contravenienți nu doresc să fie văzuți, poate din motive sentimentale, din discreție sau din motive știute doar de dânșii.

Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 308/2019

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 308/2019 sistemul de supraveghere video al Municipiului Sibiu (globurile alea instalate pe stâlpii din sensurile giratorii) este trecut în folosința Serviciul Public de Poliție locală al Municipiului Sibiu condus de către Domnul Aldea Gheorghe Adrian .

Prin Hotărârea Consiliului Local al  Municipiului Sibiu nr. 308/2019 este aprobat regulamentul privind funcționarea și exploatarea sistemului de supraveghere video pe raza Municipiului Sibiu.

Ce trebuiau să facă deja celebrii ,,Vandami? – Simplu, să respecte propriul regulament

 

 

Politia Locala Sibiu respectă sau nu propriul regulament

Dacă te regăsești în situația în care ai fost filmat în sensurile giratorii și nimeni  și nimic nu te -a avertizat cu privire la acest fapt, haideți să cerem Ministerului de Interne să dispună efectuarea de către I.P.J. Sibiu unui control de specialitate la Serviciul Public de Poliție locală al Municipiului Sibiu, conform art 44 alin 1  din Legea 155 /2010, control care să aibă ca obiect activitatea poliției locale, să verifice de ce nu și- au respectat propriul regulament.

Și asta nu e totul vom reveni

,,Vandamii de la Sibiu:

Politia Locala Sibiu și călătoria în timp a celor 31 de ,,vandami”

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *