Ziarul care ține cu românul

Prefectura lu’ Cretu inutilă – Încălcări ale legii electorale Sibiu, alegeri compromise

Prefectura lu' Cretu inutilă - Încălcări ale legii electorale Sibiu, alegeri compromise

Televiziunea națională anunță cu fast începerea campaniei electorale :

,, De azi partidele politice au intrat oficial în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare și locale. Până pe 8 iunie dimineață se vor aplica norme stricte pentru candidați și susținătorii acestora.

Unele reguli, cum sunt cele care limitează dimensiunea afișelor, au ajuns motiv de controverse.

Dacă în pre-campanie orașele au fost împânzite de afișe imense cu iz electoral, de astăzi candidații la alegerile europarlamentare și locale trebuie să respecte câteva reguli.

Afișele trebuie să aibă 50 cm lungime și 35 cm lățime, iar cele care convoacă întruniri electorale trebuie să fie și mai mici, de dimensiunea foilor A3.

Mai mult, ele trebuie să fie amplasate doar în locuri speciale de afișaj electoral, stabilite de primărie.
Este interzisă și folosirea pe afișe a unei succesiuni de culori care să reproducă drapelul României.”.

Sursa: https://tvrinfo.ro/prima-zi-de-campanie-electorala-unele-reguli-impuse-de-lege-au-ajuns-motiv-de-controverse/

În Sibiu , orașul Bunelor maniere , campania electorală respectă regulile instituite de lege?

Vineri,10.05.2024 ,două reprezentate ale Prefecturii Sibiu au fost filmate,atunci când s-au deplasat la zona de afișaj electoral situată pe peretele parcării Cazărmii 90,vis-a vis de statuia lui Radu Stanca din municipiul Sibiu, pentru a verifica afișele, conform declarației verbale a uneia dintre aceste doamne funcționar public.

Imaginile cu activitatea calificată de verificare a afișelor electorale au fost postate în spațiul public, pe o aplicație Meta, de unde am preluat imaginile.

Conform postări, una dintre aceste doamne este jurist al Prefecturii Sibiu.

Mai jos puteți  vedea cum reprezentanta Prefecturii mângâie cu afecțiune două afișe electorale, care, ce să vezi, conțin succesiuni de culori care reproduc Drapelul României.

Legea 208/2015 actualizată în 2024 prevede la art 79 alin 7 spune:

,, Sunt interzise afișele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat”.

Art. 98 lit. h din aceeași lege zice:

,,Constituie contravenții, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiţii încât să constituie potrivit legii penale infracțiuni, următoarele fapte: h) nerespectarea dispozițiilor art. 49 alin. (4); nerespectarea dispozițiilor art. 79;
Și cică, contravențiile astea, conform art. 99 din aceeași lege sunt constatate de către ofițerii și agenții de poliție din cadrul Poliției Române și ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, pentru faptele prevăzute la art. 98 lit. a), d), f), g), a doua teză a lit. h).

Se poate vedea că eficienta angajată a distinsului domn prefect Crețu, nu s-a obosit să le ceară celor doi vajnici polițiști locali plantați inutil în fața afișelor electorale care încalcă legea să -i contacteze, prin stațiile din dotare, pe cei de la IPJ Sibiu sau de la IJJ Sibiu pentru a aplica legea.

Motivația pentru care Prefectul Crețu este încă în funcție cred că este evidentă, la data redactării articolului, afișele care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României, sunt bine mersi pe panourile electorale din municipiul Sibiu.

În Bistrița se respectă legea – în Sibiu nu!

Acum 12 ani, în anul 2012 Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 6 Bistrița-Năsăud, Reghina Berari, a precizat că un candidat la Primăria comunei Budacu de Jos folosea bannere electorale cu semne grafice interzise prin lege.

Sursa: https://timponline.ro/wp-content/uploads/2012/05/afis-semne-interzise.jpg

Vă vom informa cu privire la opinia Biroului Electoral Central , a Inspectoratului General al Poliției și a Inspectoratului General al Jandarmeriei.

Suntem curioși dacă ,, lucrul bine făcut „de pe panourile electorale din municipiul Sibiu va fi îndepărtat sau,contrar legii și bunului simt,grobianismul va triumfa?!

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/cristian-tudor-popescu-cucuveaua-mov-sta-pe-creanga-in-capetele-multor-conationali-592745

https://flux24.ro/detaliul-exploziv-din-presupusul-e-mail-al-lui-kovesi-catre-ghita/

https://www.luju.ro/creier-pane-pensionara-dana-titian-fosta-consiliera-a-lulutei-zisa-creierul-lui-kovesi-a-primit-un-mare-flit-din-partea-judecatorilor-din-csm-cererea-de-reincadrare-in-functia-de-judecator-a-fost-respinsa-titian-a-fost-desfiintata-de-judecatorul-alin-ene

Foto panou Târg Obor.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *