Ziarul care ține cu românul

SOS Satele Copiilor și neregulile descoperite în urma controalelor

În urma unor ample controale desfășurate și la SOS Satele Copiilor Cisnădie după gravele nenorociri găsite la Azilele Groazei din Ilfov, au ieșit la iveală numeroase nereguli care au atras sancțiuni.

Instituția din Cisnădie, cu o reputație apreciată la București, (fără a aduce în discuție anumite posibile avantaje), a fost supusă unui detaliat proces de verificare, dezvăluind practici neconforme și aspecte problematice.

Printre constatările inspectorilor s-au numărat deficiențe în gestionarea resurselor, încălcări ale normelor de igienă și situații în care bunurile destinate copiilor erau utilizate necorespunzător.

Aceste descoperiri au determinat autoritățile să aplice sancțiuni, transformate în amenzi sau avertismente, cu scopul de a remedia deficiențele semnalate.

Potrivit surselor, reputația SOS Satele Copiilor, considerată deosebit de valoroasă la nivelul Bucureștiului, este acum pusă la îndoială, iar comunitatea din Cisnădie își exprimă îngrijorarea cu privire la calitatea serviciilor oferite celor mici în cadrul acestor instituții.

 

Constatări:

I.S.U. Sibiu: detectorul de gaz nu a fost conectat la priză, exploatează in mod defectuos;

O.P.C. Sibiu:  lipsă panou avertizare loc joaca copii, lipsa saltelei de protecție la unele paturi, perne cu urmă de uzură;

D.S.P. Sibiu: lipsa curs de notiuni fundamentale de igienă pentru personal;

I.T.M. Sibiu: incălcarea dispozițiilor art.119  Codul Muncii în ceea ce privește evidența orelor de muncă prestate de salariați; Nerespectarea  dispozițiilor art. 137,  alin.1  Codul muncii, pentru neacordarea repausului săptămânal consecutive; 47 de ore consecutive; 47 ore

A.J.P.I.S. Sibiu: CTF 12 are activitate suspendată din data de 10.07.2023 MMSS  10 alin. 4 nu  a fost anunțat cu privire la acest fapt în termenul prevăzut de art din Legea 197/2023;

Măsuri:

I.S.U. Sibiu: 2 avertismente;

O.P.C. Sibiu: PVCC 1 amendă 500 lei si 1 avertisment;

D.S.P. Sibiu: 1 avertisment;

I.T.M. Sibiu: 4 sancțiuni contravențonale din care 2 amenzi in valoare de 1000 lei fiecare si 2 avertismente scrise, plus 4 masuri de remediere a deficientelor constatate;

A.J.P.I.S. Sibiu: 1 avertisment;

Pentru remedierea neconformităților constatate au fost dispuse masuri specifice de către reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu, măsuri care au făcut obiectul monitorizării pe etape la termenele stabilite.

În urma recontroaletor efectoate s-a constatat faptul că 6 deficiențe au fost remediate.

Sursa foto: https://vivafm.ro/2018/06/01/iohannis-a-vizitat-sos-satele-copiilor/

Arviva:

Probleme la SOS Satele Copiilor – Doua fete au plecat din centru

PDV – SOS Satele Copiilor despre cazul minorei din gară – De ce atâta deranj?

Copiii abandonați sunt suflete în căutarea iubirii, nu surse de venit!

Trebuie ținut că o astfel de instituție ar trebui să își desfășoare activitartea ireproșabil, doar de aceea au fost luați copiii din centrele ce aparțin de stat, nu?

Vom reveni cu sursele încasate de la STAT de această asociație pentru copiii nimănui.

Dacă sumele primite sunt mici, se justifică anumite acțiuni de a se cere donații prin expunerea micuților în imagini emoționale.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *