Ziarul care ține cu românul

11 CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI  ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN CLUJ-NAPOCA

Polițiștii de imigrări din Cluj, în urma acțiunilor întreprinse în perioada 20.05.2019 – 05.06.2019, au depistat 11 cetățeni străini (bărbați și femei), în situații ilegale. Au fost emise 8 decizii de returnare prin care străinii sunt obligați să părăsească teritoriul României. Ceilalți 3 au fost îndrumați să-și reglementeze situația juridică. Totodată, în cadrul activităților au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.700 de lei.

 

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări

Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat în perioada 20 mai – 05 iunie a.c., mai multe acţiuni controale și verificări cu forţe proprii pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi în situații ilegale 11 cetăţeni străini, 5 din  Republica Moldova, 2 din Filipine și câte unul din Brazilia, Algeria, China și Ucraina.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că 2 dintre cetățenii străini au depășit zona de frontieră stabilită prin acordul care reglementează regimul juridic privind micul trafic la frontiera comună iar ceilalți nu mai aveau un drept de ședere pe teritoriul României și nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea acestuia. Aceștia nu au efectuat demersuri necesare pentru prelungirea reglementării situației juridice.

Urmare a celor constatate, pe numele străinilor din Republica Moldova, Brazilia, Ucraina și a unui cetățean din Filipine, politiștii de imigrări au emis decizii de returnare prin care aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul ţării noastre în cel mult 15 zile iar ceilalți străini au fost îndrumați să depună actele necesare în vederea prelungirii reglementării situației juridice.

În cazul a doi cetățeni din Republica Moldova a fost aplicată și măsura interzicerii intrării pe teritoriul țării noastre pentru o perioadă de 6 și respectiv 3 luni de la data ieșirii din țară iar în cazul unui cetățean din Filipine a fost aplicată și măsura interzicerii intrării pe teritoriul țării noastre pentru o perioadă de 3 luni de la data ieșirii din țară.

Cetățenii străini amendați

Totodată, cetățenii străini au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare de 4700 de lei în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, cu completările şi modificările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic [email protected].

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză sau frnaceză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de ședere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicația www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI CLUJ

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *