Ziarul care ține cu românul

14 Hackeri români extrădați în America

Din păcate ne-am făcut din nou de râs printre straini.

Mai mulți americani, de ordinul miilor au fost înșelați cu sume uriașe de bani de către 14 hackeri romani.

S-au efectuat 27 de percheziții la reședințele și domicilele persoanelor vizate.

Perchezițiile au avut loc in următoarele locații:

București, Craiova, Cluj, Ploiești, Pitești, Olt, Ilfov, Ialomița, Teleorman și Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.

În urma acțiunii în forță a Poliției Române, DIICOT și Secret Service, anchetatorii au reușit să confiște de la hackeri o adevărată avere.

În urma acțiunii, au fost ridicate sau indiponibilizate 51 de telefoane mobile, 8 HDD–uri, 40 de memory stick-uri, 32 de laptop-uri, 12 tablete, 5 unități centrale P.C., 86 de medii optice (CD/DVD), un aparat foto, 11 carduri bancare, 3 carduri de memorie și 2 autoturisme (în valoare aproximativă de 61.000 de euro). De asemenea, au mai fost ridicate sumele de 207.600 de lei, 24.500 de euro, 5.000 de USD și 5.500 CHF, au precizat polițiștii în comunicat.

În aceeași zi în care s-au desfășurat perchezițiile, polițiștii au pus sechestru pe șapte terenuri, o casă și două apartamente, toate în valoare de 310.000 de euro.

În premieră pentru anchetatorii români, în cadrul acestei anchete au fost confiscate și criptomonede Ripple și Bitcoin, în valoare de aproximativ 5.000 de dolari.

La sfârșitul descinderilor, 18 persoane au fost conduse la DIICOT pentru audieri, iar în urma audierilor 14 dintre acestea au fost reținute.

Ulterior, cei 14 hackeri români au fost extrădați în Statele Unite ale Americii (SUA) unde vor fi judecați și își vor executa pedepsele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *