Ziarul care ține cu românul

3 tineri de 18 ani arestați pentru furt calificat în Brașov

Bărbați reținuți de polițiști pentru furt calificat și tăinuire

 

  • Polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”.

În fapt, trei tineri în vârstă de 18 ani,  din județul Brăila, ar fi sustras, de pe rafturile unor societăți comerciale din municipiul Brașov, mai multe produse electronice, cu preponderență telefoane mobile, în valoare de aproximativ 14.000 lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tinerii în cauză, în perioada 24 septembrie – 14 octombrie a.c., ar fi săvârșit același gen de fapte pe raza mai multor județe, respectiv Brașov, Prahova, Ilfov, Călărași, Bacău, Vrancea, Buzău și Iași, cauzând un prejudiciu total de peste 30.000 lei

Polițiștii au probat activitatea infracțională a tinerilor, aceștia fiind reținuți pentru 24 ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  I.P.J. Brașov, iar ulterior, instanța dispunând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

La data de 17 octombrie a.c., o echipă mixtă formată din polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Brașov, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Brăila și I.P.J. Vrancea,  au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Brăila și au pus în executare un mandat de aducere.

Cu ocazia activătăților desfășurate, a fost identificat și condus la audieri un bărbat în vârstă de 27 ani din județul Brăila, bănuit că ar fi achizionat produsele sustrase de către cei trei tineri, apoi le-ar fi valorificat prin intermediul platformelor de vânzări online, deși avea cunoștință de proveniența acestora.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  I.P.J. Brașov, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ”tăinuire”.

Cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *