Ziarul care ține cu românul

300 kg de substanță neautorizată pentru protectia planelor, descoperită ascunsă printre varză

300 kg de substanță neautorizată pentru protectia planelor, descoperită ascunsă printre varză

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, au descoperit într-o autoutilitară încărcată cu varză, ascunsă prin metoda capac, cantitatea de 300 kg de substanță, pe care un cetățean român a încercat să o introducă ilegal în România, pentru care se derulează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de producerea, livrarea şi utilizarea îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţie a plantelor neautorizate.

 

În data de 21.12.2020, în jurul orei 18.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 33 ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România. Conform documentelor de însoțire a mărfii, şoferul transporta varză din Bulgaria pentru o societate comercială din România.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul pentru marfă al autoutilitarei, prin metoda capac, un număr de 500 pungi a câte 600 grame fiecare, pe al căror ambalaj era mențiunea substanță periculoasă.

Cu privire la marfa transportată, şoferul a declarat că a cumpărat-o din Bulgaria, contra sumei de 4.000 euro, în vederea comercializării și utilizării.

Întreaga cantitate de substanţă, în valoare de aproximativ 20.000 lei, a fost ridicată de către lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, în vederea continuării cercetărilor și supunerii unei expertize criminalistice de natură fizico-chimică.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de producerea, livrarea şi utilizarea îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţie a plantelor neautorizate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *