Ziarul care ține cu românul

4 incendii de vegetație uscată în 48 de ore în Vâlcea

 

În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată în localităţile:

Fârtățești (a ars vegetația pe circa 5 ha); Mihăești (a ars vegetația pe 1500 mp.); Drăgoești (a ars vegetație uscată pe cca. 2 ha.); Lăcusteni (a ars vegetație pe circa 10.000 mp.).

Pentru stingerea flăcărilor au acționat atât pompieri militari din cadrul ISU cât și membrii SVSU din localitățile amintite.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiile s-ar fi declanșat în urma folosirii focului, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Incendiu 28 octombrie

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 28.10.2019, la ora 00.16 în  localitatea Rm. Vâlcea, pe strada Dacia, la blocul 19,  pentru stingerea unui incendiu produs la o boxă amenajată în casa scării. Până la stingerea incendiului, a ars aproximativ 1 mp de lemn. Incendiul a fost stins înainte ca acestea să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma unei acțiuni intenționate, din partea unei persoane neidentificate.

Incendiu 26 octombrie

      Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 26.10.2019, la ora 15.30 în  localitatea Șirineasa pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism.

Flăcările s-au declanșat în zona compartimentului motor, iar până la stingerea acestora au ars elementele combustibile din zona motorului și habitaclu. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația electrică.

Incendiu 27 octombrie

      Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 27.10.2019, la ora 02.29, în localitatea Glăvile, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit.

Flăcările s-au declanșat în interiorul locuinței, iar până la stingerea acestora a ars aproximativ 1 mp. dintr-un perete de lemn situat în imediata apropiere a sistemului de încălzire. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma neizolării corespunzătoare a burlanului metalic pentru evacuarea fumului, față de materialele combustibile.

      Pentru evitarea unor situații de acest gen recomandăm respectarea următoarelor reguli:

  • asiguraţi izolarea termică a sistemelor de încălzit faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
  • utilizaţi sistemele de încălzire respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului în ceea ce priveşte alimentarea cu combustibil;
  • asiguraţi, cel puţin o dată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi al asigurării funcţionării la parametrii normaţi;

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de  27.10.2019, la ora 13.45, în localitatea Berbești pentru stingerea unui incendiu produs la două ghene de colectare a deșeurilor menajere, situate pe domeniul public. Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ o tonă de deșeuri și s-au deteriorat cele două ghene. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma aruncării unei țigări aprinse de către o persoană necunoscută.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *