Ziarul care ține cu românul

5 cetăţeni din Nepal cu vize false depistaţi la Nădlac

Cinci cetăţeni din Nepal cu vize false, depistaţi la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II au depistat cinci persoane din Nepal, care au prezentat la controlul de frontieră documente de călătorie în care erau aplicate  vize de călătorie Schengen  false.

În data de 17.02.2020, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cinci persoane, pasageri într-un autocar marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

La controlul specific, persoanele în cauză  au prezentat paşapoarte eliberate de autorităţile din Nepal în care erau aplicate vize Schengen.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat faptul că vizele aplicate în documentele de călătorie prezentate de cei cinci pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei cinci bărbați sunt cetățeni din Nepal, au vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani si au intrat legal  în țara noastră în baza paşapoartelor personale.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat vizele de la o persoană necunoscută din Bucureşti, în schimbul sumei de 3.000 de lei pentru fiecare document și intenționau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *