Anchete jurnalistice

5 pompieri gazați la noul MALL din Sibiu – sibienii pe post de experiment?

Gazare gratuită la noul Mall din Sibiu

Cum se vede cu ochiul liber, această construcție s-a construit la ,,apelul bocancului”. Aseară, 27 noiembrie în jurul orei 23.00, cinci persoane, patru bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 18-52 ani,  au acuzat stări de rău. Motivul prezentării se pare să fie o posibilă expunere la gaze toxice. Pacienții au fost preluați de personalul medical, au primit îngrijiri medicale de specialitate și au fost monitorizați timp de câteva ore. Aceștia au fost diagnosticați cu expunere involuntară la substanță necunoscută. Din fericire nu a fost nevoie de internare, toți pacienții plecând cu recomandări medicale. Persoanele conduse la UPU sunt angajați ai serviciului privat de pompierii.

La fața locului s-au deplasat peste 25 de pompieri militari, trei autospeciale Smurd și autospecială de salvare victime multiple, o autospecială CBRN, o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare. Mall-ul a fost evacuat preventiv, specialiști CBRN evaluând situația existentă.

Au fost efectuate măsurători și a fost evaluată situația în colaborare cu instituțiile competente.
Este in curs analizarea situației produse.

În cauză, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar de cercetare penală care vizează savârșirea infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate in munca, respectiv nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Amendați cu 50.000 ron chiar de la deschidere

Farmacie inundată:

Pentru corecta informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, revine cu următoarele precizări în legătură cu deschidere noului Mall din Municipiul Sibiu :
Ieri , 14 noiembrie a.c. , specialiștii din cadrul inspecției de preveniere a I.S.U. Sibiu , au efectuat o activitate de control în teren la sediul noului Mall din Municipiul Sibiu. În urma verificărilor s-a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 50.000 ron , conform legii , pentru punerea în funcțiune a construcției fără obținerea autorizației de securitate la incendiu .
Pentru a nu se crea confuzie în ceea ce priveste semnificația unor termeni și expresii specifice apărării împotriva incendiilor facem următoarele mențiuni :

  • autorizație de securitate la incendiu – este actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratele pentru situații de urgență prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate la incendiu ;

  • avizul de securitate la incendiu este actul emis, în baza legii, de inspectoratele pentru situații de urgență, ca urmare a depunerii inițiale a documentației tehnice de proiectare pentru îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări , în conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare.

Nu este posibil ca un simplu client să trăiască aceste coșmaruri din cauza celor care îi interesează doar profitul.

Măsurile drastice se vor lua doar în momentul în care se va lăsa cu cadavre?

Fără autorizație de securitate la incendiu – Clienții nu contează –

În limbaj stradal, ,,dă-i în mă-sa”!

Potrivit reprezentaților ISU, nici până la ora actuală unitatea nu a primit autorizație de securitate la incendiu, motiv pentru care orice cetățean este în pericol de când intră în această unitate comercială.

Mîndria orașului se transformă într-un coșmar, iar bucuria sibianul a fost sfâșiată de lăcomia responabililor .

SIBIU 2019 – SIGURANȚA CETĂȚEANULUI ESTE OPȚIONALĂ

Vom reveni!

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

https://www.instagram.com/p/B5Yp6FxlnkH/?igshid=cx5wibpvfm42