Ziarul care ține cu românul

67 de misiuni în ultimele 24 de ore pentru echipajele SMURD Vâlcea

În ultimele 24 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 67 de misiuni.

 

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 15 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 4 traumatisme, un accident rutier și 10 diverse afecțiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, 14 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

 

În data de 15.12.2020, la ora 12.58, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Bujoreni.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  6 mp.. De asemenea, au fost degradate: un boiler, obiecte din mobilier din baie.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  efectul termic al coșului de evacuare al fumului față de materialele combustibile (lemn) din cauza izolării termice necorespunzătoare a acestuia.

 

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea);
  • la trecerea prin planşeele combustibile, zidăria coşurilor de evacuare a fumului trebuie să fie de cel puţin 24 cm de la faţa interioară a canalelor de fum jur împrejur, lăsând un rost de 3 cm liber sau umplut cu material termoizolator . Porţiunea care traversează podul clădirii până la străpungerea acoperişului va avea feţele tencuite şi văruite . Izolaţiile termice (incombustibile) trebuie să reducă temperatura, pe partea exterioară a coşului, sub 50 de grade C;
  • coșul de fum situat la mai puțin de 1,5 m în plan orizontal, de coama acoperișului, trebuie să depășească coama cu minimum 0,5 m pentru învelitori incombustibile și 1 m pentru învelitorile combustibile. Coșul de fum amplasat la distanțe mai mari de 1,5 m față de coama acoperișului va avea înălțimea de cel puțin 1 m față de învelitoare ;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

 

În aceeași zi, la ora 16.15, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie în localitatea Budești.

Pompierii militari au intervenit aproximativ 2 ore jumătate cu cinci echipaje de intervenție ( 4 autospeciale de stingere a incendiului și  o ambulanță SMURD). Nu au fost înregistrate victime.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  200 mp; o afumătoare și preparatele din carne aflate în aceasta; un gard; acoperișurile anexelor, de la o altă gospodărie, pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp..  De asemenea, au fost degradate obiecte de mobilier, panouri solare și aparatură aferentă instalației de încălzire a apei.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie ca afumarea produselor din carne să se facă în spații special amenajate (pereți rezistenți la foc, coș aferent….in nici un caz cu elemente de construcție din lemn).

 

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 50 de misiuni de informare preventivă și verificare.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *