Ziarul care ține cu românul

Acțiune de prevenire pentru cei care își petrec vacanța în zonele montane

Prevenim şi informăm pe cărări de munte

 

Măsurile de relaxare din ultima perioadă au determinat tot mai mulţi cetăţeni să îşi petreacă vacanţele sau weekend-urile în aer liber la munte, departe de agitaţia din oraşe.

Astfel că, pe tot parcursul weekend-ului trecut, jandarmii montani s-au mobilizat şi au luat la pas traseele montane, staţiunile din Călimăneşti-Căciulata, Voineasa şi Băile Olăneşti, într-o serie de acţiuni de informare şi îndrumare a  turiştilor.

Jandarmii au purtat discuţii libere cu turiştii, referitoare la respectarea unor reguli de bază  în ceea ce privesc măsurile de  prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-COV 2, respectiv a unor reguli de bază atunci când se află în natură: să nu aprindă focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii, să respecte regulile privitoare la traseele montane, să nu se abată de la acestea şi să nu lase în urma lor resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător

De asemenea, jandarmii montani au pus în vedere turiştilor respectarea Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic, cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stãrii de sãnãtate a populaţiei, generat de practicarea inadecvatã a acestor tipuri de activităţi.

,, Ne plac aceste tipuri de acţiuni în care putem să comunicăm şi să sfătuim turiştii, iar de cele mai multe ori avem un feed-back pozitiv din partea lor. Turiştii înţeleg că suntem acolo în sprijinul lor şi nu vrem să le stricăm ,,petrecerea,, , a declarat unul din colegii noştri.

 

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *