Ziarul care ține cu românul

Acțiune în delta dunării, pentru protejarea fondului piscicol

ACȚIUNE ÎN DELTA DUNĂRII, PENTRU PROTEJAREA FONDULUI PISCICOL

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au acționat, în perioada 15 – 17 decembrie 2020,  pentru prevenirea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat 14 controale, 6 în Delta Dunării, 4 în Complexul lagunar Razelm-Sinoe și 4 la societăți comerciale cu profil piscicol.

În uma acestora, au fost constatate 6 infracțiuni, prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale, prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Deasemenea, polițiștii au indisponibilizat faptic 2.391 de kilograme de pește și valoric 4.209 kilograme de pește, în valoare totală de 143.598 de lei.

Totodată, au fost indisponibilizate 2 ambarcațiuni, 2 motoare pentru ambarcațiuni și 43 de unelte de pescuit tip setcă monofilament, în lungime totală de 2.035 de metri.

Valoarea aproximativă a bunurilor indisponibilizate este de 236.400 de lei.

În cauzele instrumentate, 11 persoane au fost conduse, la sediul poliției, pentru cercetări.

Exemplu:

La data de 16 decembrie 2020, pe lacul Razelm, în județul Tulcea, au fost depistați 6 bărbați, cu două ambarcațiuni, echipate cu motoare de 100 C.P., ce ar fi aparținut unei societăți comerciale din județul Tulcea.

În cele două ambarcațiuni, au fost descoperite 2.376 de kilograme de pește proaspăt, dintre care 1.215 kilograme de somn, 736 de kilograme de sincer, 353 de kilograme de crap, 44 de kilograme de caras și 28 de kilograme de plătică, în valoare totală de 18.077 de lei.

Persoanele depistate în cele două ambarcațiuni nu ar fi avut calitatea de pescar comercial, iar cantitățile de pește nu ar fi fost însoțite de documente de transport sau proveniență.

Peștele a fost confiscat și predat unei societăți de profil, spre valorificare.

Ambarcațiunile și motoarele folosite au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, prevăzută de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *