Ziarul care ține cu românul

Acțiunea polițiștilor din județul Cluj

REŢINUT PENTRU TÂLHĂRIE LA 15 ANI

 

La data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Cluj-Napoca au fost sesizaţi telefonic, de către un tânăr de 16 ani din comuna Ditrău, judeţul Harghita, despre faptul că în timp ce se afla pe strada Ialomiţei din municipiul Cluj-Napoca, a fost deposedat de suma de 270 de lei şi un portmoneu. Fapta ar fi fost comisă de către un grup de 3 tineri, iar cel care i-a sustras portmoneul şi banii i-a aplicat mai multe lovituri cu palma peste faţă, grupul părăsind ulterior locul faptei.

În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti, la scurt timp, au fost identificaţi 3 tineri cu vârsta de 15 şi respectiv 18 ani, toţi din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj. Asupra tânărului de 15 ani a fost găsit portmoneul victimei şi suma de bani, acestea fiind restituite părţii vătămate.

Faţă de minorul de 15 ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea acesteia, tânărul să fie prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive. Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Faţă de ceilalţi doi tineri, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate şi respectiv tăinuire la infracţiunea de tâlhărie, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei tineri.

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI  PUS ÎN APLICARE

La  data de 12 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au depistat o femeie de 48 de ani din comuna Floreşti, judeţul Cluj. Femeia era căutată de poliţişti, întrucât pe numele său, magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 1 ani şi 4 luni de închisoare, acesata fiind condamnată pentru  comiterea infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Femeia a fost condusă şi predată reprezentanţilor Penitenciarului Gherla în vederea executării pedepsei.

CERCETATĂ PENTRU NERESPECTAREA HOTĂRÂRII JUDECĂTOREȘTI

 

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Cluj, au depistat o femeie de 62 de ani, din municipiul Satu Mare, județul Satu Mare, în timp ce călătorea cu autobuzul între stațiile Calea Florești și Calea Mănăștur, deși avea interdicție de a se afla pe raza teritorială a municipiului Cluj-Napoca .

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a hotărârii judecătorești, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

 

La data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 17:25, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, au depistat un bărbat de 68 de ani, din comuna Florești, județul Cluj, după ce a fost implicat într-un eveniment rutier pe strada Iazului din localitatea Florești, soldat cu pagube materiale. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație alcoolică de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

ACTIVITATE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE

 

La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au desfăşurat activităţi de prevenire a accidentelor rutiere, al conducerii sub influenţa alcoolului sau su viteză neadaptată condiţiilor de drum. Activitatea a fost desfăşurată cu ocazia susţinerii examenului de reducere a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, la activitate participând 54 de persoane.

În cadrul activităţii au fost discutate şi prezentate principalele cauze generatoare de accidente rutiere în judeţul Cluj şi au fost folosiţi pentru exemplificare ochelarii care induc starea de beţie şi post consum de supstanţe interzise.

ACTIVITĂŢI DE INFORMARE ÎN CADRUL CAMPANIEI 10 PENTRU SIGURANŢĂ!

 

La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au fost alături de elevii Colegiului Naţional Emil Racoviţă şi Liceului Teoretic Bathory Iştvan din Cluj-Napoca. Activităţile au fost desfăşurate în cadrul Campaniei 10 pentru Siguranţă!.

Cei 182 de elevi participanţi la activităţi, alături de cadrele didactice, au primit informaţii despre siguranţa în drum spre/de la şcoală, despre riscurile asociate unui comportament agresiv atât la şcoală cât şi în afara acesteia, răspunderea penlă şi contravenţională a minorului dar şi alte teme privind siguranţa acestora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Cogito ergo sum!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *