Ziarul care ține cu românul

Acțiunea polițIștilor vâlceni în weekend

În acest weekend polițiștii rutieri vâlceni au desfășurat acțiuni de prevenire pe linie rutieră în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise, cu această ocazie fiind folosite noile aparate DrugTest, recent achiziționate.

Controalele au avut loc, în cadrul unui program desfășurat la nivel național.

Cu această ocazie polițiștii vâlceni au aplicat 126 amenzi contravenționale, cu o valoare de peste 35 000 lei, au reținut 30 de permise de conducere, 16 pentru consumul de alcool și 1 pentru consumul de alte substanțe interzise. De asemenea au fost constatate  6 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

În seara zilei de 20 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul Național 7 A, pe raza orașului Brezoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

În urma testării cu analizatorul de droguri rezultatul a fost pozitiv.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge, iar în cauză s-a întocmit un dosar penal.

 

În aceeași seară, polițiștii Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control pe bld. Dem Rădulescu, din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din comuna Olanu.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la o unitate spitalicească, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit un dosar penal.

 

Acţiunea truck & bus

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control, în aceste zile, de poliţiştii rutieri. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E.

Pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române va coordona, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se va desfășura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În cele 7 zile, controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști:

  • a vitezei legale
  • utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție,
  • funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf,
  • respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă,
  • documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea:

  • limitei maxime admise
  • a greutății mărfurilor
  • sau fixarea corespunzătoare a acestora,
  • precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *