Ziarul care ține cu românul

Acțiunea TRUCK & BUS desfășurată de poliție

ACȚIUNEA TRUCK & BUS

 

Autovehiculele pentru transportul persoanelor și al mărfurilor au făcut obiectul unor ample acțiuni de control, în perioada 12 – 18 octombrie. Activităţile au fost desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E. Astfel, în perioada menționată, polițiștii sibieni au verificat peste 1.100 de  autovehicule şi au aplicat peste 350 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 12 – 18 octombrie a.c., Serviciul Rutier Sibiu, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfășurat o amplă acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme peste  8+ 1 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri peste 3, 5 tone, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Polițiștii sibieni au verificat 1.112 autovehicule, dintre care 740 de autovehicule de transport de marfă și 372 de autovehicule de transport de persoane.

Iar în urma controalelor, au aplicat 305 sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 52 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Transportatorilor de persoane le-au fost aplicate o sancțiune pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 sancțiuni pentru consumul de băuturi alcoolice, 23 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 5 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 17 pentru defecțiuni tehnice, iar alte 256 pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 6 pentru defecțiuni tehnice, una pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule şi 43 de sancţiuni  pentru alte abateri.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *