Ziarul care ține cu românul

Acțiunea Truck&Bus în județul Mureș

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a desfăşurat acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Polițiștii mureşeni au verificat peste 680 de autovehicule şi au aplicat peste 220 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 14 – 20 octombrie a.c., Serviciul Rutier Mureş, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 689 de autovehicule, dintre care 486 de autovehicule de transport de marfă și 203 autovehicule de transport de persoane.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat  52 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 172 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 8 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție,  2 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de autovehicule şi 19 sancţiuni  pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru conducerea sub influenţa alcoolului, 60 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 6 pentru defecţuni tehnice ale vehiculelor, una pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 2 pentru lipsa documentelor operatorului de transport, 7 pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 23 de sancţiuni  pentru alte abateri.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *