Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor din județul Vâlcea- 2 taxiuri pirat prinse de polițiști și amenzi de peste 21.000 lei acordate în trafic

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

 

Polițiștii Serviciului Rutier au acționat, săptămâna trecută, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive și pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și a reducerii numărului şi a consecinţelor accidentelor rutiere grave.

În urma activităților desfășurate și a neregulilor descoperite polițiștii rutieri au fost nevoiți să aplice 320 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea unor norme la regimul circulației, cu o valoare de peste 160.000 lei. De asmenea, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare, 84 de permise de conducere, dintre acestea 20 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, iar 61 pentru depășirea limitei de vitezei legale.

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe un sector de drum de pe raza localității Râureni, cu limită de 50 km/h, în mai puțin de 20 de secunde au depistat 3 conducători de autoturisme care rulau cu viteze de peste 100 km/h.

Toți trei au fost sancționați contravențional și au rămas pietoni pe o perioadă de 90 de zile.

 

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR, ÎN TÂRGURI

 

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au acționat, în târgul din Goranu și târgul din zona Râureni, pentru prevenirea și combaterea răspândirii pestei porcine, precum și pentru protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Polițiștii au controlat 21 de societăți comerciale, 2 autoturisme și au legitimat 25 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei.

Acțiunile de genul vor fi efectuate și în perioada următoare.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul jandarmilor.

 

  ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

 

 

Weekendul trecut, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au desfășurat activități pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, fiind organizate acțiuni pe linie rutieră și ordine publică.

Polițiștii au legitimat 262 de persoane și au oprit pentru control 34 de autovehicule, fiind aplicate 47 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea unor norme la regimul circulației și 15 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, cu o valoare de peste 21.000 lei. De asemenea, au fost identificate și imobilizate 2 ”taxiuri pirat”.

Acțiunile au beneficiat și de sprijinul jandarmilor și polițiștilor locali.

Exemple:

 

Polițiștii Biroului Rutier, aflându-se pe bulevardul Tineretului, au plecat în urmărirea unui autovehicul care nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului, iar acesta nu ar fi oprit la semnalele polițiștilor.

În cele din urmă, polițiștii au reușit să blocheze în trafic autovehiculul, iar conducătorul auto a fost încătușat, deoarece acesta nu s-a conformat dispozițiilor polițiștilor.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că, conducătorul autoturismului este un tânăr de 17 ani, din comuna Drăgoești, care nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemiei de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar pe numele său au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *