Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor brașoveni- material lemnos deținut ilegal, confiscat

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea siguranței rutiere

 

  • Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În fapt, la data de 01 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00, cadrele de poliție au efectuat semnal regulamentar de oprire unui bărbat, care conducea un vehicul de teren pe DJ106B, pe raza localității Holbav, jud. Brașov. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, întorcând vehiculul și deplasându-se către loc. Vulcan. Cadrele de poliție au procedat la urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, acesta oprind vehiculul după aproximativ 200 m.

Procedându-se la verificarea documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.69 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de către polițiști

 

  • La data de 01 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara au depistat pe raza localității Budila, jud. Brașov, un bărbat, în vârstă de 32 ani din localitatea Budila, jud. Brașov, pe numele căruia Judecătoria Brașov e emis mandat de executare a pedepsei închisorii prin care acesta este condamnat la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Codlea.

 

Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

 

  • La data de 01 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, în vârstă de 52 ani, din loc. Feldioara, jud. Brașov.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, cadrele de poliție au stabilit faptul că la data de 01 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe soția sa, în vârstă de 45 ani, pe fondul unor discuții contradictorii și a consumului de băuturi alcoolice.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos

 

  • La data de 31 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Secția 3 Poliție Rurală Voila, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov au efectuat un control pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale privind depozitarea, deținerea, circulația, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos la o societate comercială de pe raza localității Cincu, jud. Brașov.

Cu ocazia activităților desfășurate, cadrele de poliție au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 6000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, au fost confiscate cantitățile de 3.37 mc lemn de foc, esență fag și 8.90 mc lemn de foc, esență fag și plop, care erau deținute fără documente legale de proveniență.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *