Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor clujeni- 7 persoane arestate pentru furt

 

ȘAPTE PERSOANE IDENTIFICATE ȘI CERCETATE PENTRU FURT

 

La data de 21 octombrie 2019, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii de investigații criminale din Dej au extins cercetările într-un dosar penal față de 7 persoane.

Cei în cauză, bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 37 de ani, din Silivaș, Hășdate și Mintiu Gherlii, sunt cercetați pentru comiterea a 12 furturi.

În fapt, în perioada 30 septembrie – 13 noiembrie 2018, cei în cauză ar fi pătruns și sustras unelte electrice din 7 garaje de pe raza municipiului Dej. De asemenea, aceștia ar fi sustras bunuri din imobile din comuna Mica și din autovehicule parcate pe raza localității Cășeiu.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la 25.000 de lei. Acesta a fost recuperat parțial.

În continuare se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, sub coordonarea unității de parchet.

REȚINUT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ŞI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 

La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 18.20, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej – Postul de Poliţie Comunal Recea Cristur au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 67 de ani, din comuna Recea Cristur, judeţul Cluj, pentru comiterea de infracțiuni rutiere.

Acesta a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Ciubăncuţa, judeţul Cluj, fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o concentraţie alcoolică de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

ACŢIUNI ALE POLIȚIȘTILOR

 

La data de 21 octombrie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Turda au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia identificării, depistării şi cercetării persoanelor urmărite, a celor care posedă mandate de executare a unor pedepse ș.a.

În cadrul acțiunii, a fost depistat un bărbat de 51 de ani, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse de 1 an și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Gherla.

La data de 21 octombrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 11.30, politiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, având drept partener clubul sportiv ,,Clujul Pedalează” au arbitrat concursul „Micul biciclist și siguranța lui”, concurs desfășurat la Școala Gimnazială Ion Creangă din Cluj-Napoca.

La activitate au participat aproximativ 160 de elevi, însoțiți de 8 cadre didactice, iar activitatea a constat în parcurgerea de către elevi a unui traseu prestabilit, marcat cu semne și jaloane, aceștia fiind punctați pentru îndemânarea de care au dat dovadă în conducerea bicicletelor, rolelor și trotinetelor.

De asemenea, la data de 21 octombrie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi SMURD Cluj, au organizat şi desfăşurat o activitate cu studenții. S-au dezbătut teme precum metodele de intervenţie în situaţii de urgenţă, îndrumări practice şi sfaturi utile în caz de urgență.

La acestă întâlnire au participat aproximativ 60 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *