Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor clujeni- bărbat prins în timp ce conducea un vehicul neînmatriculat

INFRACŢIUNE RUTIERĂ

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL NEÎNMATRICULAT

 

La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii Biroului Rutier Turda au depistat un bărbat de 35 de ani din municipiul Câmpia Turzii, judeţul Cluj, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Câmpiei din municipiul Turda, deşi avea retrase plăcuţele de înmatriculare ca urmare a suspendării înmatriculării vehiculului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

ACTIVITĂŢI DE INFORMARE ŞI PREVENIRE

ACTIVITATE INFORMARE ŞI PREVENIRE  A ACCIDENTELOR RUTIERE

 

La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a             Criminalităţii Cluj au desfăşurat o activitate de informare cu persoanele care au susţinut examenul de reducere a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce. Cu această ocazie, cu cei 70 de participanţi, au fost purtate discuţii cu privire la principalele cauze generatoare de accidente rutiere pe raza judeţului Cluj şi au fost proiectate materiale audio-video pe aceste cauze. De asemenea, participanţii au primit informaţii cu privire la modificările aduse Codului rutier şi intrate în vigoare la data de 12 octombrie a.c. şi nu în ultimul rând, participanţii au putut încerca ochelarii care induc stare post consum de alcool sau droguri.

ACŢIUNE DE INFORMARE A POLIŢIŞTILOR  SECŢIEI 3 POLIŢIE CLUJ-NAPOCA

 

La data de 16 octombrie a.c., poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3 Poliţie Cluj-Napoca au organizat şi desfăşurat o acţiune de informare şi prevenire a vitimizării elevilor cazaţi în căminul Liceului Tehnic Energetic din Cluj-Napoca. La activităţi au participat aproximativ 150 de elevi care au primit informaţii cu privire la răspunderea contravenţională şi penală a minorului, prevederile Legii nr.61/1991 republicată, pe linia tulburării ordinii şi liniştii publice dar şi pe linia prevenirii furturilor sau a infracţiunilor cu violenţă.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA CLUJ-NAPOCA

 

La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Cluj-Napoca au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a faptelor antisociale în Pieţele Mihai Viteazul şi Mărăşti. În cadrul activităţilor au fost legitimate 50 de persoane, 29 de comercianţi, persoane fizice/juridice/producători agricoli şi au fost verificate 15 vehicule. Abaterile constatate au impus aplicarea a 32 de sancţiuni contravenţionale, 25 dintre acestea pentru încălcări ale legislaţiei privind comerţul stradal autorizat iar 7 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere.

ACŢIUNE DE INFORMARE ŞI PREVENIRE LA SÂNICOARĂ

 

La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au organizat şi desfăşurat o activitate de informare cu elevii Şcolii Gimnaziale cu clasele I – VIII Sânicoară.

Cei 50 de copii şi cadrele didactice care au participat la această activitate au primit informaţii legate de prevenirea bullying-ului şi a violenţei şi despre siguranţa în mediul on-line şi în drumul spre/de la şcoală.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA CLUJ-NAPOCA

 

La data de 18 octombrie a.c., în intervalul orar 00.00 – 02.00, poliţiştii compartimentelor de ordine şi siguranţă publică din cadrul Secţiile 1, 2, 4, 5 şi 7 Poliţie Cluj-Napoca, în colaborare cu poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere dar şi de impunere a unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier.

Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 105 persoane şi controlarea a 85 de vehicule. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 1 certificat de înmatriculare şi 1 set de plăcuţe de înmatriculare.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *