Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor din Alba – peste 350 de vitezomani prinși într-un weekend

Alege viaţa!

 

Peste 350 de şoferi au fost sancţionaţi, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru depăşirea limitei legale de viteză. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză, pentru a preveni implicarea în accidente rutiere.

În perioada 05 – 06 octombrie 2019, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Au fost folosite 14 aparate radar, între care două funcţionează pe baza undelor laser (pistol radar), care au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

În cadrul acestei acţiuni au fost verificate 530 de autovehicule și au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 378 de conducători auto, din care 225 au depăşit limita legală de viteză.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 100.645 lei.

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de doi conducători auto, care au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule cu viteză ce depășea cu peste 50 de kilometri/oră limita maximă admisă.

În cadrul acțiunii au fost constatate 3 infracțiuni, toate la regimul rutier.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

 

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, vă recomandăm să nu depăşiţi limita legală de viteză!

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, dedicate siguranţei rutiere, vor continua.

Infracțiuni rutiere

 

La data de 07 octombrie 2019, în jurul orei 18.30, polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş, în timp ce acționau pe DJ 103 G, pe raza localității Ciugudul de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de o tânără de 23 de ani, din municipiul Aiud.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânăra nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul i-a fost încredințat, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către un tânăr de 29 de ani, din comuna Unirea, cu toate că acesta știa că tânăra nu posedă permis de conducere.

Față de tânără, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, iar față de tânărul care i-a încredințat autoturismul, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii unui permis de conducere, pentru a fi condus, pe drumurile publice, unei persoane care nu deține permis de conducere.

La data de 07 octombrie 2019, în jurul orei 20,30, Poliția Orașului Abrud a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localității Cerbu, comuna Bucium, s-a produs un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

Polițiștii deplasați la locul accidentului au constatat că un bărbat de 50 de ani, din comuna Bucium, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de            0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde   i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Accidente rutiere

 

La data de 07 octombrie 2019, în jurul orei 07.30, pe strada Calea Moților din Alba Iulia, un bărbat de 44 de ani, din comuna Ighiu, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism în direcția Micești – Alba Iulia, nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 48 de ani, din Câmpeni, județul Alba, care era angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, acroșând-o.

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat faptul că nu era sub influența băuturilor alcoolice.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 07 octombrie 2019, în jurul orei 20,30, Poliția Orașului Câmpeni a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localității Fața, comuna Albac, a avut loc un accident rutier.

Polițiștii deplasați la locul accidentului au constatat că un bărbat de 55 de ani, din localitate, a fost acroșat de un autoturism al cărui șofer și-a continuat drumul.

În urma impactului, pietonul a fost proiectat, la o distanță de aproximativ 3 metri, pe malul râului Arieș.

Victima a suferit leziuni corporale grave, fără a răspunde manevrelor de resuscitare, iar în jurul orei 21.45, a fost declarat decesul acesteia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au reușit să identifice autoturismul implicat în accident și pe șoferul acestuia, un tânăr de 25 de ani, din comuna Bistra, care, după producerea accidentului, a plecat la domiciliul său.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

   Amplasarea radarelor în data de 08 octombrie 2019

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *