Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor din județul Alba – peste 900 de amenzi şi 48 de permise reținute în 7 zile

Alege viaţa!

 

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 900 de amenzi şi au reţinut 48 de permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în perioada 21 – 27 octombrie 2019. 

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linia poliției rutiere, au desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranței rutiere şi combaterea infracţiunilor şi contravențiilor comise de către participanţii la traficul rutier.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 935 de abateri de natură contravenţională, din care 444 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru depășire neregulamentară, 16 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor și pietonilor, 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 63 pietonilor care nu a respectat regulile privind traversarea sau circulația pe drumurile, 50 bicicliștilor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind traficul rutier.

Au fost reţinute 48 de permise de conducere, retrase 23 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 13 infracţiuni.

Prins în timp ce se pregătea să fure

 

Un tânăr din județul Hunedoara a fost prins de polițiștii din Cugir, chiar în momentul în care se pregătea să pătrundă, prin efracție, într-un magazin din oraș. Este cercetat pentru tentativă de furt.

La data de 27 octombrie 2019, în jurul orei 04.45, polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din cadrul Poliției Orașului Cugir l–au surprins, în flagrant,  pe un tânăr de 28 de ani din Călan, în timp ce se pregătea să dea o spargere la un magazin din Cugir.

Tânărul era pe cale să forțeze ușa unei societăți comerciale cu o șurubelniță, purtând, pe ambele mâini, mănuși. Polițiștii au găsit asupra sa și o daltă, de care, intenționa, cel mai probabil, să se folosească, pentru a pătrunde prin efracție.

Față de acesta a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tentativa la furt calificat.

Infracțiuni rutiere

La data de 26 octombrie 2019, în jurul orei 12.00, polițiștii Biroului Rutier Sebeș, în timp ce acționau pe strada Horea din municipiu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Sebeș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că plăcuțele cu numărul de înmatriculare sunt false, aparținând unui alt autoturism, iar autovehiculul oprit este neînmatriculat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

La data de 25 octombrie 2019, în jurul orei 22.45, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Alba, în timp ce acționau pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din Cricău.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul a fost înmatriculat în Germania și radiat din circulație, iar plăcuțele de înmatriculare montate pe acesta au fost atribuite unui alt autoturism.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

La data de 26 octombrie 2019, în jurul orei 02.39, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 62 de ani, din Alba Iulia în timp ce conducea un autoturism pe strada Take Ionescu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Accidente rutiere

 

La data de 26 octombrie 2019, în jurul orei 21.00, un minor de 15 ani din Sântimbru, în timp ce a condus un autoturism pe DJ 107 B, în localitatea Coșlariu, din direcția Mihalț – Alba Iulia, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și într-o curbă periculoasă a pierdut controlul autoturismului, intrând în coliziune cu un stâlp.

În urma accidentului, atât conducătorul auto, cât și alți patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, pasageri în autoturism, au suferit leziuni corporale și au primit îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul a fost încredințat minorului de către o tânără de 19 ani din Mihalț, cu toate că aceasta știa că  nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

 

La data de 27 octombrie 2019, în jurul orei 22.18, un tânăr de 28 de ani, din localitatea Valea Barnii, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107 K, pe raza localității Galda de Jos, nu a adaptat viteza la condițiile de drum într-o curbă la dreapta și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un gard.

În urma accidentului conducătorul auto și un pasager au suferit leziuni corporale și au fost transportați la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Amplasarea radarelor în data de 29  octombrie 2019

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *