Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor din județul Cluj- nenumărate controale la nivel rutier

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA CLUJ-NAPOCA

 

În noaptea de 13/14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul biroului Rutier Cluj-Napoca cu sprijinul poliţiştilor locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Cluj-Napoca au organizat şi desfăşurat în intervalul orar 23.00 – 01.00, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere dar şi de impunere a unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier. Acţiunea a fost concentrată în zona centrală a municipiului, respectiv Piaţa Unirii, Calea Dorobanţilor, Piaţa Mihai Viteazul şi Piaţa Lucian Blaga.

Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 28 de persoane şi verificarea a 25 de vehicule. Abaterile constatate au impus aplicarea a 17 sancţiuni contravenţionale, toate în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 republicată şi a fost reţinut 1 certificat de înmatriculare.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA CÂMPIA TURZII

 

În perioada 12/13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii în colaborare cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere dar şi de impunere a unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier. Activităţile au vizat principalele artere de circulaţie, respectiv D.N. 15 E60, pe raza localităților Câmpia Turzii, Luna, Viișoara și Tritenii de Jos, respectiv pe Drumurile Judeţene de pe raza de competență.

Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 210 persoane şi verificarea a 165 de vehicule. De asemenea,  130 de participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest. Abaterile constatate de către poliţişti au impus aplicarea a 40 de sancţiuni contravenţionale, 32 dintre acestea pentru nerespectarea limitei legale de viteză. a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată 1 permis de conducere, a fost constatată o infracţiune rutieră, respectiv conducere sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA GHERLA

 

În perioada 11 – 13 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Ordine Publică Gherla au organizat şi desfăşurat actvităţi de prevenire a infracţiunilor stradale în zona lăcaşelor de cult, a pieţelor agroalimentare şi a supermarket-urilor din municipiu. Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 53 de persoane şi au fost controlate 42 de vehicule. Abaterile constate au condus la aplicarea a 14 sancţiuni contravenţionale, 9 pentru abateri de la legislaţia rutieră iar 5 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, pentru neregulile constatate a fost retras 1 certificat de înmatriculare şi 1 set de plăcuţe de înmatriculare.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA HUEDIN

 

În perioada 10 – 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin în colaborare cu poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au acţionat pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică cu ocazia Târgului de Toamnă de la Negreni. Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 123 de persoane şi verificarea a 43 de vehicule. Abaterile constatate au impus aplicarea a 82 de sancţiuni contravenţionale, 25 dintre acestea pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, 17 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice iar alte 40 pentru nerespectarea prevederilor privind comerţul stradal autorizat. Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 6.100 de lei şi a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată 1 pemis de conducere.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA FLOREŞTI

 

În perioada 10 – 12 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au organizat şi desfăşurat activităţi de prevenire a accidentelor rutiere dar şi de impunere a unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic. Au fost în atenţia poliţiştilor principalele cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv indisciplina pietonilor, viteza neadaptată condiţiilor de drum şi neacordarea de prioritate pietonilor.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 67 de persoane şi au fost controlate 51 de vehicule. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice un număr de 36 de sancţiuni contravenţionale, 33 dintre acestea pentru abateri privind legislaţia rutieră iar 3 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată 2 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

INFRACŢIUNE RUTIERĂ

 

La data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 18.10, poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranţă Publică şi Patrulare Dej, au depistat un tânăr de 22 de ani din comuna Petru Rareş, judeţul Bistriţa Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Mai din municipiul Dej. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism sunt false.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiuni de conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *