Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor din județul Cluj

REȚINUT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 21.20, în urma unei sesizări, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au depistat și reținut pentru 24 de ore un bărbat de 51 de ani, din comuna Florești, județul Cluj.

Bărbatul nu a oprit la semnalele polițiștilor, reușindu-se blocarea acestuia în trafic pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea Florești, județul Cluj.

Întrucât cel în cauză emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de peste 1.20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, conform purtătorului de cuvânt al județului Cluj.

 

CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 20.20, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au depistat un bărbat de 60 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Jupiter din localitatea Baciu, judeţul Cluj, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, conform purtătorului de cuvânt al județului Cluj.

 

CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 07.20, polițiștii Compartimentului Rutier Gherla au depistat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Bistrița, județul Bistrița Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Livada, județul Cluj, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, conform purtătorului de cuvânt al județului Cluj.

 

CERCETAT PENTRU CONDUCERE AUTO NEÎNMATRICULAT

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 02.25, polițiștii Compartimentului Rutier Huedin au depistat un bărbat de 38 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe D.N.1 E60 pe raza  comunei Negreni, județul Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită Codul penal, conform purtătorului de cuvânt al județului Cluj

 

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI LA GHERLA

La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii Compartimentului Rutier Gherla au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de drum. Acţiunea a vizat atât principalele artere de circulaţie din municipiul Gherla cât şi comunele arondate.

Activităţile desfăşurate au condus la aplicarea a 18 sancţiuni contravenţionale, 17 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză. În 3 situaţii a fost dispusă şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată. Cei 3 conducători auto au fost depistaţi conducând cu o viteză de peste 50 de km/oră peste limita legală permisă pentru tronsonul de drum pe care au fost depistaţi. De asemenea, a fost constatată şi o infracţiune la regimul rutier, respectiv de conducere fără permis.

Cu ocazia acţiunii, conducătorii auto au fost informaţi cu privire la modificările legislative privind folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, modificări care intră în vigoare începand cu data de 13 octombrie a.c, conform purtătorului de cuvânt al județului Cluj

 

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA CLUJ-NAPOCA

La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţiile 1,2,4,5 şi 7 Poliţie au desfăşurat o acţiune pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de siguranţă publică şi pentru prevenirea infracţiunilor stradale. Acţiunea a fost concentrată în zona Cartierelor Gruia şi Mărăşti.

Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 56 de persoane şi verificarea a 15 vehicule. Abaterile de la legislaţia în vigoare au impus aplicarea a 14 sancţiuni contravenţionale, 12 pentru abateri de la legislaţia rutieră în vigoare, iar 2 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, conform purtătorului de cuvânt al județului Cluj.

Pentru toate informațiile necesare, urmariți-ne pe Facebook:

Pagina: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTA LA DATORIE!

COGITO ERGO SUM !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *