Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea unui climat de siguranță publică

La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au reținut pentru 24 ore un bărbat în vârstă de 45 ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ”evaziune fiscală” și ”spălarea banilor”.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în calitate de administrator al unei societăți, ar fi înregistrat în contabilitate, aproximativ 20 facturi fiscale fictive emise de o societate de tip ”conductă”. Ulterior, sumele de bani înscrise pe aceste facturi, ar fi sost transferate în conturile societății pe care o administra, fiind supuse procesului de spălare a banilor.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului perin fapta de evaziune fiscală este de aproximativ 250.000 lei.

La data de 19 septembrie a.c., suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, care a dispus măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub supravegherea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lucrători din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”furt calificat” și tentativă la furt calificat”.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 22/23 august a.c., prin forțarea ușilor, din interiorul unor căsuțe din lemn amplasate pe raza municipiului Făgăraș, au fost sustrase mai multe bunuri.

În urma unui complex de activități investigativ-operative, polițiștii au identificat autorul faptei, acesta fiind un tânăr în vârstă de 16 ani din municipiul Făgăraș.

 

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Lucrători din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”distrugerea”.

În fapt, în perioada 19.07.2019, ora 17,00 – 20.07.2019, ora 11,00, anumite elemente ale caroseriilor unor autoturisme parcate pe raza municipiului Făgăraș, au fost distruse.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat autorul faptei, în persoana unui  tânăr în vârstă de 19 ani din municipiul Făgăraș. Acesta a achitat integral prejudiciul creat, astfel încât persoanele vătămate și-au retras plângerile depuse și au declarat faptul că nu mai doresc continuarea cercetărilor.

 

Polițiștii au emis ordine de protecție provizorii

 Lucrători din cadrul Poliției Stațiunii Predeal efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violența în familie”.

În fapt, la data de 07 septembrie a.c., în jurul orei 05,00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a geloziei, un tânăr în vârstă de 22 ani, din județul Brașov, ar fi agresat-o fizic pe concubina sa, în timp ce se aflau în locuința comună din orașul Predeal.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză, dispunându-se măsura păstrării unei distanțe față de victimă.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 La data de 18 septembrie 2019, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, în vârstă de 42 ani, din județul Brașov.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 15 septembrie a.c., în timp ce se aflau în Austria, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe fosta sa soție, iar ulterior, după ce femeia s-a întors pe teritoriul României, ar fi fost amenințată, prin intermediul unor mesaje primite pe telefon.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză, prin care s-a dispus păstrarea unei distanțe minime de 200 metri față de persoana vătămată. Întrucât acesta se află în Austria, ordinul de protecție provizoriu i-a fost adus la cunoștință telefonic.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violența în familie” și „amenințarea”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea siguranței rutiere

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe str. Mihai Viteazul din mun. Brașov. Conducătorul auto a refuzat oprirea autoturismului, continuându-și deplasarea.

Cadrele de poliție au procedat la urmărirea autoturismului cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, nereușind oprirea acestuia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul în cauză, conducătorul auto are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 07.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 47 ani, din mun. Făgăraș, care a condus un autoturism pe str. Negoiu din mun. Făgăraș, jud. Brașov în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.59 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În fapt, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 18.00, cadrele de poliție au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 38 ani, din mun. Brașov, jud. Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 1.21 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos

 

La data de 18 septembrie 2019, în intervalul orar 14.00 – 16.00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii tăierilor ilegale de arbori, a faptelor ilegale asociate cu deținerea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat pe raza localității Dumbrăvița, jud. Brașov un bărbat, care transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1.0 mc material lemnos, esență fag, fără a deține aviz de însoțire al mărfii.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic competent.

 

https://ziuaonline.com/detectiv

 

 

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *