Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor vâlceni de verificare a autoturismelor străine

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR VÂLCENI

În perioada 18 – 20 octombrie 2019, sub coordonarea Direcției Rutiere, a avut loc la nivel național o acțiune de verificare a modului în care proprietarii autoturismelor înmatriculate în alte state respectă legislația privind circulația pe drumurile publice din România.

Cu această ocazie polițiștii au verificat 477 de autovehicule, dintre care 64 înmatriculate în alte state, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 207 sancțiuni contravenționale, 28 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor de autovehicule înmatriculate în alte state.

De asemnea au fost reținute 7 certificate de înmatriculare, 3 plăcuțe cu numere de înmatriculare și 35 de permise de conducere, pentru abaterile comise la regimul rutier, 3 dintre acestea aparținând conducătorilor de autovehicule înmatriculate în alte state. Totodată au fost constatate și 6 infracțiuni la regimul rutier.

Exemplu:

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, pe raza comunei Bujoreni, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Pietrari, județul Vâlcea.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat,  acesta fiind condus ulterior la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal.

În ultimele 24 de ore polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au acționat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică.

Cu această ocazie au fost controlate 61 de autoturisme și legitimate 115 persoane.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legii 61/1991, cu o valoare de peste 8700 lei. De asemenea au fost reținute 3 permise de conducere.

În noaptea de 19 spre 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 10 de Poliție Rurală Măciuca au desfășurat o acțiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală.

Cu această ocazie au fost verificate 114 autovehicule și legitimate 164 de persoane.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legii 61/1991, cu o valoare de peste 10.000 lei. De asemenea au fost reținute 3 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *