Ziarul care ține cu românul

Acțiunile polițiștilor de pe raza județului Cluj

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR, LA CLUJ-NAPOCA

În perioada 27 – 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier  și Secția 7 Poliție – au organizat o acțiune ce a avut ca scop impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, precum și a celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au acționat în zona străzilor Traian, Cantonului, Calea Someșeni, Calea Dezmirului, strada Platanilor, ocazie cu care au fost legitimate 30 de persoane, iar pentru neregulile constatate s-a impus aplicarea unui număr de 20 sancțiuni contravenționale, 5 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 15 pentru alte abateri rutiere.

Ca măsuri complementare, s-au aplicat 23 de puncte de penalizare, iar ca masuri tehnico-administrative au fost retrase 7 certificate de înmatriculare, precum și 7 seturi de plăcuțe de înmatriculare, sancțiunile aplicate fiind în valoare totală de circa 10.000 de lei.

 

Huedin

IDENTIFICAT ȘI REȚINUT PENTRU FURTURI

 Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au reținut pentru 24 de ore un tânăr bănuit de comiterea mai multor furturi.

Conform probatoriului administrat, în perioada 26 – 27 mai a.c., cel în cauză – un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Săcuieu, ar fi pătruns fără drept în patru locuințe de pe raza comunei de domiciliu. Din două locuințe ar fi reușit să sustragă unelte gospodărești, articole vestimentare, o boxă portabilă ș.a., cauzând un prejudiciu de circa 4.000 de lei.

Pentru identificarea și depistarea tânărului, la nivelul Secției 8 Poliție Rurală Huedin s-a constituit o echipă de polițiști din cadrul posturilor de poliție Săcuieu, Poieni și Sâncraiu, precum și criminalist.

În urma cercetărilor, tânărul a fost identificat și depistat, iar în baza probatoriului administrat acesta a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști.

Cercetările continuă față de tânăr pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, faptă prevăzută de Codul penal.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 90%.

În cursul zilei de azi, acesta va fi prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

DEPISTAT CU VITEZĂ PESTE LIMITA LEGALĂ, ÎN LOCALITATE

La data de 27 mai a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii Compartimentului Rutier Huedin au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din orașul Sovata, județul Mureș, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Poieni, județul Cluj, cu o viteză de 138 km/h, depășind astfel limita legală de viteză de 50 km/h în localitate.

Bărbatului i-a fost reținut permisul în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *