Ziarul care ține cu românul

Activitatea Polițiștilor de pe raza județului Sibiu

Arestat preventiv, cercetat penal pentru furt și conducere fără permis

La data de 23 mai a.c., un sibian a reclamat poliției faptul că, în perioada 22 – 23 mai, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul parcat în municipiul Sibiu, pe strada Negoveanu.

În urma activităților de verificare efectuate, în ziua următoare, în jurul orei 18,00, în municipiul Sibiu, în zona Podului Gării, polițiștii Serviciului de Ivestigații Criminale Sibiu au depistat autoturismul în cauză, la volan fiind identificat  un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în satul Șoroștin, acesta fiind bănuit că ar fi sustras autoturismul, conducându-l pe raza municipiului Sibiu, deși nu deține permis de conducere.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere fără permis, tânărul fiind reținut 24 de ore pe bază de ordonanță.

La data de 25 mai, acesta a fost prezentat instanței, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu.

 

Infracțiuni la regimul rutier de 25 mai

În jurul orei 00,15, în orașul Cisnădie, un sibian în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Șelimbărului, a pierdut controlul direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Agnita.

În urma evenimentului a rezultat avarierea celor două autoturisme.

Testarea alcoolscopică a șoferului care a produs tamponarea a rezultat într-o concentrație de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Săcel

în jurul orei 00,15, pe DN 1, în localitatea Săcel, un sibian în vârstă de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism spre Săliște, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe partea dreaptă a direcției de mers, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au stabilit că cel aflat la volan nu deține permis de conducere, iar la testarea alcoolscopică a sibianului a rezultat  o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au constatat că numărul de înmatriculare de pe plăcuțele mașinii este fals, acesta aparținând unui alt autoturism.

În consecință, pe numele bărbatului s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals.

 

Sibiu

În jurul orei 01,00, pe Calea Șurii Mari din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 51 de ani.

La testarea alcoolscopică a bărbatului a rezultat o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Mediaș

În jurul orei 12,30, pe Șoseaua Sibiului din municipiul Mediaș, polițiștii medieșeni au identificat un șofer aflat la volanul unui autoturism deși nu deține dreptul de a conduce.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat în Copșa Mică, pe numele căruia s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

26 mai

În jurul orei 12,30, pe Șoseaua Alba Iulia din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Gura Râului, în timp ce conducea un moped deși nu deține permis de conducere, mopedul fiind neînregistrat sau neînmatriculat.

În plus, la testarea alcoolscopică a persoanei în cauză a rezultat o concentrație de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului s-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

 

27 mai

În jurul orei 00,30, pe strada Abatorului din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului.

În urma testării alcoolscopice a sibianului în vârstă de 28 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a rezultat o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *