Ziarul care ține cu românul

Activitatea polițiștilor de pe raza județului Brașov

Râșnov

Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 20.00, organele de poliție au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 28 ani, care a condus un autoturism pe str. Prundului din localitatea Zărnești.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

Brașov

La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 16.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, la intersecția străzilor Petofi Sandor și 7 Noiembrie, din localitatea Teliu, jud. Brașov, un bărbat, în vârstă de 49 ani, care a condus un moped fără a avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat faptul că mopedul nu este înmatriculat.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.28 mg/l alcool pur.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Bran

Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Bran efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În fapt, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 04.30, polițiștii au identificat în trafic, un bărbat, în vârstă de 50 ani, din mun. Brașov, jud. Brașov, care a condus un autoturism pe DN73, pe raza localității Bran, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.79 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

Polițiștii au emis ordin de protecție

Brașov

La data de 17 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Brașov au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, în vârstă de 61 ani, din mun. Brașov, jud. Brașov.

În fapt, la data de 17 iunie 2019, în jurul orei 09.30, organele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că la imobilul situat în mun. Brașov, jud. Brașov, unde bărbatul locuiește cu soția sa în vârstă de 59 ani și fiul său în vârstă de 37 ani, pe fondul unor discuții contradictorii, ar fi izbucnit un conflict verbal.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 13 iunie – 15 iunie 2019, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe soția sa, lovind-o cu pumnii și genunchii.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză şi au dispus evacuarea temporară a acestuia din locuinţa situată în mun. Brașov.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea unui climat de siguranță publică

Făgăraș 

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui doar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip filament”.

În fapt, la data de 17 iunie 2019, în jurul orei 18.30, doi bărbați, în vârstă de 15 ani, respectiv de 25 ani, au fost depistați în timp ce pescuiau pe râul Olt, în zona denumită „Balta Mare”, situată între mun. Făgăraș și localitatea Beclean, jud. Brașov, utilizând o plasă de tip monofilament. Asupra celor două persoane a fost găsită o cantitate de aproximativ 35 kg de pește din specia știucă, somn, caras și biban.

Cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor, unealta folosită la pescuit și cantitatea de pește capturată fiind confiscatenconform O.U.G. nr. 23/2008, art. 64, lit. k).

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *