Ziarul care ține cu românul

Activitatea polițiștilor de pe raza județului Brașov

Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

 Brașov

  • La data de 12 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Brașov au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, în vârstă de 43 ani, din mun. Brașov, jud. Brașov.

În fapt, la data de 12 iunie 2019, în jurul orei 20.00, în timp ce se afla la domiciliul comun din mun. Brașov, jud. Brașov, bărbatul ar fi agresat-o fizic și ar fi amenințat-o cu acte de violență pe soția sa.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză şi au dispus evacuarea temporară a acestuia din locuinţa situată în mun. Brașov.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” și „amenințarea” , instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos 

Dumbrăvița

Ø La data de 12 iunie 2019, în intervalul orar 17.00 – 21.00, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Feldioara au depistat pe Drumul Vlădeniului din localitatea Dumbrăvița, jud. Brașov, doi bărbați, care transportau cu două atelaje hipo, cantitatea de aproximativ 2 m.c. material lemnos, esență stejar.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbații nu dețin documente legale de proveniență a materialului lemnos, fapt pentru care au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep., iar cantitatea de lemn a fost confiscată și predată în custodia unui reprezentant al Ocolului Silvic.

 

 

Activităţi specifice derulate de poliţiştii braşoveni

pentru menţinerea siguranţei rutiere

Brașov

  • Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au reținut pe o perioadă de 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 42 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Acesta a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Bran, jud. Brașov, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.18 mg/l alcool pur.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză este cercetat în alte două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Bod

  • La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 20.30, polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 32 ani, din localitatea Bod, jud, Brașov, care a condus un motociclu pe str. Tudor Vladimirescu din com. Bod, jud. Brașov, fără a avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar motociclul nu este înmatriculat.

Procedând la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.36 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost sancționat contravențional.

 

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Purtătosr de cuvânt Subcomisar de Poliție Alina-Maria IVAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *