Ziarul care ține cu românul

Activitatea polițiștilor din Alba

Acţiune cu efective suplimentare, la Alba Iulia

 

Polițiștii din Alba Iulia au organizat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Alba Iulia şi pe raza localităţilor rurale arondate. Au fost legitimate 148 de persoane, controlate 104 autovehicule şi constatată, în flagrant, o infracțiune. Totodată, polițiștii au identificat 9 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni.

La data de 18 septembrie 2019, Poliţia Municipiului Alba Iulia au organizat o acţiune cu efective suplimentare, în municipiu şi în localităţile rurale arondate acestuia.

La acţiune au participat poliţişti din structurile de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale.

Au fost legitimate 148 de persoane, controlate 104 autovehicule și a fost constatată o infracţiune, în flagrant delict. Totodată, au fost identificate 9 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni, în dosare penale rămase cu autori neidentificați.

În ceea ce privește faptele de natură contravențională, polițiștii au constatat 149 de astfel de abateri pe care le-au sancționat cu amenzi în valoare totală de 21.590 lei, din care 16 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea  publică, 125 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

De asemenea, în cadrul acestei acţiuni au fost reţinute două permise de conducere şi a fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Doi bărbați din județul Bihor sunt cercetați de polițiștii din Alba Iulia, după ce ar fi încercat să înșele o vârstnică spunându-i că îi oferă electrocasnice în valoare de 9.000 de lei, dar pentru a intra în posesia lor trebuie să plătească suma de 900 de lei.

Alba Iulia

La data de 18 septembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia i-au identificat pe doi bărbați, de 25 și 50 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, care persoane bănuite de săvârșirea unei fapte de tentativă de înșelăciune în legătură cu care poliția a fost sesizată la data de 24 august 2019.

Se pare că, în 24 august 2019, cei doi ar fi abordat-o, pe stradă, pe o femeie de 75 de ani, din Alba Iulia și i-ar fi spus că ei ajută persoane vârstnice și că îi oferă electrocasnice în valoare de 9.000 de lei, dar au condiționat intrarea în posesia acestor bunuri de achitarea sumei de 900 de lei.

Femeia ar fi fost de acord cu propunerea făcută și, în timp ce se îndrepta spre locuința ei, împreună cu unul dintre bărbați, a întâlnit o cunoștință căreia i-a spus despre propunerea avantajoasă și care, neîncrezătoare în această posibilitate, s-a oferit să o însoțească pe femeie.

În aceste condiții bărbatul a renunțat la rezoluția infracțională și a fugit la autoturismul în care era așteptat de celălalt bărbat, iar împreună au demarat spre municipiul Sebeș.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi.

Bărbat de 73 de ani acuzat de distrugere

Polițiștii de investigații criminale, din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, l-au depistat pe un bărbat de 73 de ani, din comuna Ciugud, județul Alba, ca și bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de distrugere.

În sarcina bărbatului s-a reținut faptul că, la data de 1 iulie 2019, în timp ce se afla cu autoturismul, pe B-dul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, ar fi coborât de la volanul autoturismului și ar fi lovit cu picioarele portiera unui autoturism, condus de un bărbat din Alba Iulia, provocând un prejudiciu în valoare de 200 de lei.

Tot ieri, 18 septembrie, polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia l-au identificat pe un minor de 16 ani, din Alba Iulia, ca și persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

În sarcina minorului s-a reținut faptul că, în noaptea de 07/08 iulie 2019, ar fi pătruns, prin efracție, într-un local public din Alba Iulia și ar fi sustras o sumă de bani lăsată în barul localului.

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale.

La data de 19 septembrie 2019, în jurul orei 01.45, polițiștii din Alba Iulia l-au depistat pe un tânăr de 21 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

Accidente rutiere

 

La data de 18 septembrie 2019, în jurul orei 12.40, la intersecția străzilor București cu Florilor din municipiul Alba Iulia, un bărbat de 38 de ani, din comuna Șpring, județul Alba, în timp ce conducea o autoutilitară, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din Alba Iulia, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, șoferul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale ușoare și a primit îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 18 septembrie 2019, în jurul orei 16.15, pe DJ 107 A, în localitatea Vurpăr, o femeie de 36 de ani, din comuna Vințu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar intr-o curbă a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil după de unde autoturismul a ricoșat și a intrat în coliziune cu o conductă de gaz.

În urma accidentului, conducătoarea auto a suferit leziuni corporale ușoare.

Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

La data de 18 septembrie 2019, în jurul orei 18.00, pe DJ 107, la intersecția cu DC 107 C, pe raza localității Teleac, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de o femeie de 45 de ani, din Alba Iulia.

În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din Alba Iulia.

În urma accidentului, conducătoarea celui de-al doilea autoturism și o femeie de 50 de ani, pasageră în cel de-al treilea autoturism, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportate la spital.

Toți conducătorii auto implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Infracțiuni rutiere

 

La data de 18 septembrie 2019, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei l-au depistat pe un bărbat de 41 de ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un moped, pe strada Principală din Feisa, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 18 septembrie 2019, în jurul orei 21.00, polițiștii din Teiuș au depistat-o pe o femeie de 43 de ani, din Căpud, în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă din Teiuș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătoarei auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătoarea auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiștii din Bistra față de un bărbat care și-a agresat mama.

 

La data de 18 septembrie 2019, polițiștii Postului de Poliție Bistra au fost sesizați de către o femeie de 82 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că, în ziua precedentă a fost agresată de fiul său.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, în seara zilei de 17 septembrie, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a agresat-o pe mama sa, lovind-o peste corp cu un băț.

Față de agresor, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru violență în familie și au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, obligându-l să părăsească locuința comună și să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de mama sa.

Amplasarea radarelor în data de 20 septembrie 2019

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

https://ziuaonline.com/detectiv

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *