Ziarul care ține cu românul

Activitatea polițiștilor sibieni din data de 18.04.2019

Reținuți, cercetați penal pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe

La data de 18 aprilie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au prins și au reținut doi bărbați, ambii în vârstă de 34 de ani și domiciliați în localitatea Dobârca.

În fapt, în seara zilei de 11aprilie a.c., pe strada Principală din localitatea de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan, cei doi ar fi lovit un consătean în vârstă de 24 de ani, acesta fiind ulterior transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare.

Cei doi au fost reținuți 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă  Judecătoria Săliște cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Nu a plătit amenda, nu a muncit în folosul comunității, acum a ajuns în închisoare

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni și ai Postului de Poliție Biertan au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Mediaș pe numele unui tânăr în vârstă de 23 de ani, din localitatea Biertan.

În fapt, tânărul a fost cercetat penal pentru fapte comise cu violență în perioada 2017 – 2018, pe raza localității de domiciliu, a fost judecat, iar instanța l-a sancționat prin aplicarea unei amenzi penale. Întrucât amenda nu a fost plătită, sancțiunea a fost înlocuită cu executarea a 220 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. Tânărul nu a respectat nici această decizie a instanței, motiv pentru care, pe numele său, a fost emis mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de 220 de zile.

Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Condamnat din cauza violenței în familie

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Laslea au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Mediaș pe numele unui bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în localitatea Laslea.

Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârșirea de acte de violență asupra unui membru al familiei, după ce, în vara anului 2017, și-a agresat fizic concubina.

Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

La volan, fără permis de conducere

La data de 18 aprilie a.c., în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe strada Cetății de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în localitatea Cisnădioara.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce, întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

Purtător de cuvânt Agent șef adjunct de poliţie Elena Welter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *