Ziarul care ține cu românul

Activitatea polițiștilor sibieni din data de 3 aprilie a.c.

Tânără de 19 ani prinsă la furat

În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale Tălmaciu au reținut o tânără în vârstă de 19 ani, domiciliată în localitatea Gura Râului.

În fapt, persoana în cauză este bănuită că, în noaptea de 15 / 16 februarie a.c., ar fi pătruns într-un imobil de pe raza orașului Tălmaciu.

Tânăra ar fi pătruns pe ușa din spate a locuinței.

Ușa a fost lăsată descuiată, de unde ar fi sustras suma de 1.300 de lei, 2 telefoane mobile, 2 perechi de butoni, dar și permisul de conducere și cartea de identitate ale persoanei vătămate.

Tânăra a fost reținută 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu în vederea documentării întregii activități infracționale a tinerei.

 

Tânăr de 19 ani prins la furat

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au identificat și reținut un tânăr în vârstă de 19 ani, din județul Vâlcea, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Vâlceanul este bănuit că, în perioada  28 – 29 martie a.c., a închiriat trei locuințe cu regim hotelier, situate în municipiul Sibiu și în loc. Șelimbăr, de unde ar fi sustras cinci televizoare în valoare de aproximativ 5.400 de lei.

Pe raza municipiului Piteși, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Pitești, I.P.J. Argeș, și al colegilor din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, I.P.J. Alba, s-a reușit identificarea și recuperarea a patru dintre televizoarele sustrase.

Tânărul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea a trei infracțiuni de furt calificat.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

 

Dosar penal pentru transport de alcool

 În jurul orei 09,45, în timpul desfășurării activităților specifice pe linie rutieră, pe DN 1, km. 265, în afara localității Arpașu de Jos, polițiștii rutieri au oprit un autoturism al cărui conducător auto fusese depistat efectuând manevra de depășire neregulamentară.

Șoferul, în vârstă de 32 de ani, din jud. Sălaj, s-a ales cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

În urma verificării autoturismului, polițiștii au constatat că bărbatul transporta cantitatea de 94 ,5 litri de lichid incolor, posibil alcool, destinat vânzării, fără a putea prezenta documente legale de proveniență.

În cauză s-au întocmit actele constatatoare, urmând ca, în funcție de concentrația etilică a lichidului, să se stabilească natura penală sau contravențională a activității de comercializare a produsului.

Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările au fost preluate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu.

 

Dosar penal pentru consum de alcool

În jurul orei 18,30, pe raza localității Poiana Sibiului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 56 de ani, din localitatea Miercurea Sibiului.

În urma testării alcoolscopice a șoferului a rezultat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

În jurul orei 19,45, în municipiul Sibiu, în cadrul acțiunilor de prevenire și combatere a conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală. Polițiștii rutieri au oprit un sibian în vârstă de 30 de ani, aflat la volanul unui autoturism condus pe bulevardul G-ral Vasile Milea, cu viteza de 90 de km/h, în zonă cu regim de viteză de maxim 50 km/h.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului ne-a comunicat Agent sef adjunct Elena Welter

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *