Ziarul care ține cu românul

Activitatea polițiștilor sibieni – tâlhărie-nerespectare ordin protecție-bețivi la volan

Arestat prevenitv după ce ar fi tâlhărit o femeie

La data de 27 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 24 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

În fapt, la data de 26 iulie a.c., în jurul orei 14,00, în timp ce o sibiancă intra în curtea interioară a unui imobil de pe strada Andrei Șaguna din municipiul Sibiu, bărbatul i-ar fi smuls lănțișorul din aur de la gât, fugind apoi într-o direcție necunoscută.

La data de 28 iulie, instanța a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Cercetările continuă în vederea stabilirii și documentării întregii activități infracționale a sibianului.

 

Propus pentru arestare preventivă după ce a încălcat ordinul de protecție

La data de 28 iulie a.c., polițiștii sibieni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de un bărbat în vârstă de 23 de ani, din Copșa Mică.

Acesta a încălcat prevederile ordinului de protecție emis față de fosta concubină, apropiindu-se de aceasta la o distanță mai mică de 50 de metri și amenințând-o prin intermediul apelurilor telefonice.

Bărbatul urmeză să fie prezentat Judecătoriei Mediaș cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești și amenințare.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică.

 

Activități pe linie rutieră

În perioada 26 – 28 iulie a.c., în urma activităților desfășurate de către polițiștii rutieri, au fost constatate 15 infracțiuni, s-au reținut 27 de permise de conducere și au fost aplicate 422 de amenzi în valoare de 125.000 de lei. Abaterea de natură penală cel mai des constatată de către polițiști a fost conducerea sub influența alcoolului.

 

Nou

La data de 27 iulie a.c., în jurul orei 18,00, pe raza localității Nou, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 44 de ani conducând un autoturism deși nu deține permis de conducere. Mai mult decât atât, șoferul se afla și sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

 

Ighișu Vechi și Vecerd,

La data de 27 iulie a.c., în jurul orei 20,00, pe DJ 106, între localitățile Ighișu Vechi și Vecerd, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism condus de către un bărbat spre Agnita.

Șoferul și-a continuat deplasarea haotică spre Agnita urmărit de echipajul de polițiști, la intrarea în satul Ighișu Vechi a derapat ajungând în șanț, a redresat mașina pe carosabil, însă după următorul viraj în centrul localității, a derapat și a ajuns din nou în șanț, oprindu-se.

Cel aflat la volan a coborât și a încercat să fugă, dar a fost imobilizat rapid de polițiști.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat în Bârghiș, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Testarea cu aparatul etilotest a persoanei în cauză a rezultat într-o concentrație de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice.

În consecință, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuzul de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *