Ziarul care ține cu românul

Activități de socializare și petrecere a timpului liber – DGASPC Alba la datorie

Săptămâna trecută a fost o săptămână plină de activități de petrecere a timpului liber și de socializare pentru persoanele beneficiare ale serviciilor oferite în cadrul centrelor rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Persoane cu dizabilități pe primul loc

Abrud

Astfel, beneficiarii  Locuințelor protejate pentru persoane adulte cu dizabilități nr. 6, 7, 8, 14, 15, 19  Abrud au fost în vizită la Biblioteca Orășenească, au văzut cum este organizată o bibliotecă și au aflat despre istoria orașului Abrud, iar persoanele ocrotite în cadrul Centrului de îngrijire și asistentă pentru persoane adulte cu dizabilități – CIAPAD Abrud au fost în vizită la  beneficiarii de la LP nr. 19, au vizitat clădirea, au vorbit, au ascultat muzică și au dansat în curtea locuinței.

De asemenea,  s-au  desfășurate activități recreative în parcul orașului, iar în zilele de sărbători religioase și duminica, beneficiarii care și-au exprimat dorința, însoțiți de personalul de serviciu, au participat la slujbele religioase ținute în bisericile din orașul Abrud.

Baia de Arieș

Beneficiarii Centrului de îngrijire și asistentă pentru persoane adulte cu dizabilități – CIAPAD Baia de Arieș au fost în excursie și au vizitat Mănăstirea Lupșa de unde și-au cumpărat suveniruri religioase;  au fost, împreună cu personalul centrului, la cumpărături în magazinele din oraș, iar după-masa au participat la jocuri recreative – tenis de masă, table, cărți,  în curtea centrului. A fost organizată o vizită  în  tabăra în care se aflau copiii din Casa de tip familial ”Steaua Speranței” Alba Iulia, iar copiii și beneficiarii au jucat tenis de masă, volei, au cântat și au dansat împreună. În ziua următoare a fost rândul copiilor să vină în vizita la CIAPAD Baia de Arieș – au fost primiți cu bucurie, le-a fost prezentat centrul, camerele beneficiarilor și au continuat activitățile începute cu  o zi înainte.

Patru persoane adulte ocrotite în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos au fost invitate și au vizionat  spectacolul de teatru ”În zorii dictatorilor” la Muzeul Național de Artă din Cluj Napoca.

Spectacol prezentat de cântăreți renumiți ai zonei

Spectacolul a fost prezentat de către actorii și cântăreții companiei de teatru Procede Zebre, conduși de directorul artistic Fabrice Dubusset,  actor profesionist care a desfășurat  în cadrul centrului un proiect de terapie prin teatru ce a explorat potențialele calități actoricești ale beneficiarilor și angajaților CRRNPAD Galda de Jos, o experiență inedită în care atât beneficiarii, cât și personalul angajat au putut să-și imagineze și să exprime prin mimică, gesturi, posturi corporale anumite stări emoționale și sentimente. Același spectacol, dar  în care au fost implicați  liceeni de la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud, a fost prezentat  pe terenul de sport al Colegiului Național ”Bethlen Gabor” și a fost vizionat de alți 10 beneficiari din CRRNPAD Galda de Jos.

Activități de socializare în favoarea omului

Toate activitățile de socializare și petrecere a timpului liber, prin implicarea beneficiarilor  în derularea acestora, au ca scop recuperarea și ieșirea acestora din starea de izolare, exprimarea liberă a sentimentelor, dorințelor, trăirilor interioare, stimularea, menținerea abilităților și a deprinderilor de viața activă.

 

Director general Frăcea Valentin-Ioan

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *