Ziarul care ține cu românul

Activități desfășurate și rezultate obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș în luna mai 2019

 

Conferinţa de presă de astăzi a avut drept subiect Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş în luna mai 2019 care au vizat în principal planificarea, organizarea, coordonarea şi conducerea misiunilor de ordine publică executate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional.

S-a urmărit realizarea unui parteneriat real cu administraţia publică locală, cu instituţiile şi organismele nonguvernamentale şi s-a intensificat schimbul reciproc de date şi informaţii cu celelalte structuri abilitate ale statului, pentru cunoaşterea situaţiei operative şi organizarea dispozitivelor şi acţiunilor în funcţie de evoluţia fenomenului infracţional şi contravenţional, prevenirea şi combaterea cu fermitate a faptelor de natură să lezeze ordinea şi siguranţa publică.

 

Ordinea şi siguranţa publică

Structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au executat 1182 de misiuni în luna mai a acestui an, fiind angrenaţi 3.175 de jandarmi, iar principalul obiectiv a fost creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

 

Asigurarea şi restabilirea ordinii publice

În perioada de referinţă, Jandarmeria Argeş a asigurat ordinea publică la un număr de 380 de misiuni, fiind folosit pentru acest gen de misiune un număr de 1124 de jandarmi.

Distribuţia misiunilor de asigurare a ordinii publice executate în luna mai se prezintă astfel:

  • 38 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări sportive;
  • 19 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural-artistice;
  • 12 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfășurării altor tipuri de manifestări;
  • 8 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări comemorative sau religioase;
  • 4 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări de protest;
  • 3 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări promoţionale sau comerciale;
  • 296 acțiuni desfășurate premergător și pe timpul desfășurării alegerilor electorale;

Manifestaţiile cultural-artistice, precum şi alte asemenea activităţi ce s-au desfăşurat în spaţiul public, cu aglomerări de persoane, de diferite grade de risc, precum şi situaţiile complexe apărute, au fost gestionate cu eficienţă şi profesionalism, nefiind necesară intervenţia în forţă.

 

Participarea la menţinerea ordinii şi siguranţei publice

Aceasta s-a concretizat prin asigurarea cadrului organizatoric necesar bunei desfăşurări a misiunilor în sistem integrat, vizând în principal asigurarea şi pregătirea efectivelor solicitate, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, staţiuni montane şi pe traseele turistice, săptămânal analizandu-se în comun situaţia operativă, eficienţa misiunilor executate, stabilindu-se măsuri de îmbunătăţire a activităţii.

Pe raza judeţului Argeş, luna trecută au fost executate 707 activităţi de menţinere a ordinii publice, din care:

  • 114 acţiuni din competenţa Jandarmeriei Române conform Legii 550/2004 (în staţiuni montane şi pe trasee turistice adiacente, acţiuni punctuale executate în pieţe, târguri, acţiuni punctuale executate în domeniul silvic, cinegetic, piscicol);
  • 593 patrule mixte cu organele de poliţie;

De asemenea, în perioada supusă analizei mai multe patrule compuse din conductori şi câini de serviciu au acţionat atât în misiunile de menţinere cât şi la misiunile de asigurare a ordinii publice (manifestări cultural-artistice, manifestări sportive, manifestări de protest, etc.).

 

Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, aceasta a fost direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestate pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţii stradale, ca principal indicator de eficacitate.

Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în luna mai a acestui an, au fost constatate independent 4 fapte de natură penală, fiind depistaţi 3 făptuitori. Constatarea acestor fapte de natură penală a făcut obiectul întocmirii a 2 dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial.

În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 8 infracţiuni şi au fost depistaţi 9 autori.

De asemenea, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 171 sancţiuni contravenţionale, din care 118 amenzi şi 53 de avertismente, iar valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 52.800 lei.

Totodată, personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la 41 activităţi de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ în 37 de locaţii, cu un număr de 1.291 de participanţi.

Aceste activităţi s-au desfăşurat în temeiul Legii nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, al Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive (art. 12), și al Legii nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.

În luna mai, I.J.J. Argeş a avut de executat 51 de mandate de aducere în 7 localităţi, cu 102 jandarmi, care au efectuat verificări cu privire la persoanele în cauză, misiunile fiind finalizate în 26 cazuri cu prezentarea persoanelor în faţa instanţei emitente şi în 25 cazuri prin  neprezentarea persoanelor instanţei sub efectul prevederilor art. 266, alin (3) şi (4) C.P.P.

 

Ofiţer specialist II  informare, relaţii  publice şi cu publicu lCăpitan TĂNASE Flavius

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *