Ziarul care ține cu românul

Activităţi specifice derulate de poliţiştii braşoveni pentru menţinerea siguranţei rutiere

La data de 04 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila, au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 62 ani care a condus un autoturism pe DJ 104A, pe raza localității Sâmbăta de Sus, jud. Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,62 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 05 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila, au oprit în trafic, pentru control, un tânăr în vârstă de 21 ani din comuna Viștea, jud. Brașov, care conducea un autoturism pe raza localității Recea, jud. Brașov.

Cu ocazia verificărilor documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, întrucât acesta a fost reținut de cadrele de poliție ca urmare a unei abateri anterioare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

La data de 04 septembrie c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Brașov au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat în vârstă de 44 ani din municipiul Brașov, județul Brașov.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 04 septembrie a.c., în jurul orei 13,30, în urma unor discuții în contradictoriu, bărbatul ar fi amenințat-o pe soția sa, iar în urmă cu două zile ar fi agresat-o fizic.

 În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”amenințarea” și ”violență în familie”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, conform IPJ Brașov.

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Cogito ergo sum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *