Ziarul care ține cu românul

Activități ale polițiștilor brașoveni- nenumărate infracțiuni la nivel rutier

Activităţi specifice derulate de poliţiştii braşoveni pentru menţinerea siguranţei rutiere

 

  • Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 66 ani, din municipiul Brașov, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcooluluiși conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., în jurul orei 23,30, polițiștii au depistat  bărbatul în cauză conducând un autoturism pe raza municipiului Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 1,18 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ca urmare a prinderii în flagrant a suspectului, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, totodată, acestuia fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea dosarului penal.

În scurt timp, respectiv la data de 04 noiembrie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii l-au depistat din nou pe bărbatul în cauză, conducând același autoturism pe str. Gheorghe Șincai din municipiul Brașov.

Cu ocazia testării acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului  în aerul expirat, rezultatul a fost 1.08 mg/l alcool pur.

În baza probatoriului administrat, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă  al  I.P.J. Brașov, iar ulterior, instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 15 zile.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în  care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

  • La data de 04 noiembrie c., în jurul orei 17.15, polițiști rutieri din cadrul Poliției Orașului Rupea au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 34 ani, care conducea un autovehicul pe str. Tîrgului din orașul Rupea, jud. Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, cadrele de poliție au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

  • Polițiști din cadrul Biroului Rutier Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”distrugere din culpă”.

În fapt, la data de 04 noiembrie a.c., în jurul orei 00.40, în timp ce desfășurau activități de patrulare, supraveghere și control trafic rutier pe str. Mihai Viteazul din municipiul Făgăraș, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare.

Conducătorul auto a refuzat oprirea autovehiculului, continuându-și deplasarea, polițiștii procedând la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune.

Pe str. Republicii din municipiul Făgăraș, conducătorul autoutilitarei a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat trei autoturisme parcate regulamentar.

După producerea evenimentului rutier, cei trei ocupanți ai autoutilitarei au coborât și  au fugit în direcții diferite, reușind să se sustragă controlului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat persoanele în cauză, și au stabilit faptul că autoutilitara a fost condusă de un tânăr, în vârstă de 29 ani, din localitatea Șercaia, jud. Brașov, care nu deține permis de conducere.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *