Ziarul care ține cu românul

Activitea polițiștilor de la biroul rutier în perioada10-13 mai

În perioada 10 – 13 mai a.c., polițiștii sibieni au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 22 de permise de conducere, cele mai multe pentru încălcarea regimului de viteză și conducere sub influența alcoolului și au aplicat peste 300 de amenzi în valoare de 61.000 de lei.

 

10 mai

La data de 10 mai a.c., în jurul orei 22,00, polițiștii au testat alcoolscopic un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Alma, aflat la volanul unui autoturism pe strada Principală a localității Dârlos.

Dat fiind rezultatul testării, 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

11 mai

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 01,00, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Bistrița Năsăud, a condus un autoturism pe DJ 141A, iar la intrarea în localitatea Șeica Mare a pierdut controlul direcției și s-a oprit în șanțul din dreapta drumului, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale.

În urma testării alcoolscopice a șoferului, polițiștii au determinat și cauza principală a producerii evenimentului, conducerea sub influența alcoolului, bărbatul având o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și de această dată, s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

 

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 21,30, pe raza localității Alțâna, polițiștii au depistat un sibian în vârstă de 30 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține dreptul de a conduce.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

12 mai

La data de 12 mai a.c., în jurul orei 10,30, pe raza localității Brădeni, a fost depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani, din județul Mureș, care conducea un autoturism pe strada Principală din localitate având o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 12 mai a.c., în jurul orei 15,30, pe DJ 106G, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus pe direcția Ludoș – Apoldu de Jos de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat în localitatea Bogatu Român.

În urma testării alcoolscopice a celui aflat la volan, a rezultat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

În aceeași zi, în jurul orei 17,00, în municipiul Sibiu, polițiștii care acționau pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală au înregistrat cu dispozitivul radar un șofer care circula cu viteza de 88 km/h pe bulevardul G-ral Vasile Milea.

Oprit și testat cu aparatul etilotest, șoferul, sibian în vârstă de 34 de ani, a prezentat un rezultat de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

13 mai

În noaptea de 13 mai a.c., în jurul orei 03,30, pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în comuna Roșia.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere, iar la testarea alcoolscopică a rezultat o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Purtător de cuvânt Agent Șef Adjunct de Poliție Elena WELTER

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *