Ziarul care ține cu românul

Sfaturi și recomandări pentru șoferii din Alba

 

În județul Alba se circulă în condiții de ceață pe majoritatea arterelor rutiere. Nu sunt semnalate întreruperi ale circulației din cauza vreunui eveniment rutier. Conducătorii auto sunt sfătuiți să reducă viteza și folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor.

Potrivit unei alerte ANM, până la ora 11,00, județul Alba este sub o atenționare meteorologică de cod galben de ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

La această oră nu sunt semnalate probleme deosebite în trafic determinate de acest fenomen meteo sau de vreun accident rutier.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă conducătorilor să reducă viteza, să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor și să evite să acționeze bruscă mecanismele de direcţie și de frânare ale autovehiculului întrucât, pe anumite porțiuni, din cauza temperaturilor scăzute și umezelii asociate ceții, există posibilitatea formării poleiului. De asemenea, recomandăm evitarea depășirilor riscante, care pot deveni extrem de periculoase în condiții de vizibilitate redusă.

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *