Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor din județul Alba-prins în flagrant la braconaj piscicol  

Prinși în flagrant

 

Polițiști din Alba au depistat, în flagrant, un bărbat și o femeie din județul Timiș, în timp ce încercau să intre în posesia unor telefoane mobile contractate în baza unor documente false. Cei doi au fost reținuți și vor fi cercetați, sub control judiciar pentru tentativă de înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

 

La data de 31 ianuarie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față un bărbat de 32 de ani și față de o femeie de 30 de ani, soți, din municipiul Timișoara, care sunt bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de tentativă de înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale, fapte săvârșire în legătură cu achiziționarea unor telefoane mobile.

În fapt, în cursul lunii ianuarie 2020, cei doi ar fi contactat, telefonic, reprezentantul unei societăți comerciale din Alba Iulia, specializată în vânzarea de servicii de telefonie mobilă, prezentându-se ca fiind administratorii unor societăți comerciale și solicitând încheierea unor contracte care presupuneau inclusiv primirea, cu titlu gratuit a două telefoane mobile cu o valoare totală de aproximativ 3.000 de euro.

Din cercetări a rezultat că cei doi ar fi transmis, prin email, copii ale unor documente de identitate false precum și copii ale unor documente de constituire ale societăților comerciale pe care pretindeau că le reprezintă.

Întrucât reprezentantul societății din Alba Iulia a avut suspiciuni în legătură cu veridicitatea datelor comunicate, acesta a sesizat poliția, iar vineri, 31 ianuarie, polițiștii de investigare a criminalității economice, sprijiniți de polițiștii de la acțiuni speciale, au organizat, pe raza municipiului Arad, în locul în care se solicitase livrarea coletului, o acțiune de prindere în flagrant.

 

 

Acţiune cu efective suplimentare, la Câmpeni

 

IPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite în Câmpeni şi pe raza localităților rurale arondate. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 30.000 de lei, confiscați  16 metri cubi de material lemnos și identificate două persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni.

La data de 31 ianuarie 2020, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul de Ordine Publică, împreună cu Poliţia Oraşului Câmpeni și Secţia 9 Poliţie Rurală Câmpeni a organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza orașului precum şi în localităţile rurale arondate, ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere. La acțiune au participat și polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice precum și reprezentanți ai Ocolului Silvic Valea Arieșului.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 211 persoane, controlate 166 de autovehicule şi verificate 15 societăţi comerciale.

Au fost constatate 49 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 30.705 lei, majoritatea amenzilor fiind aplicate pentru abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice (41).

De asemenea, poliţiştii au identificat două persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, iar în urma unui control efectuat la o societate comercială au confiscat 16 metri cubi de material lemnos.

Exemple:

 

Polițiștii de investigații criminale din Câmpeni l-au identificat pe un minor de 15 ani, din județul Hunedoara, care locuiește fără forme legale în Câmpeni, ca persoană bănuită de furtul unei sume de bani,

În noaptea de 21/22 ianuarie 2020, în timp ce se afla la o petrecere organizată la locuința unei femei din Câmpeni, ar fi profitat de neatenție unei participante la petrecere și i-ar fi sustras, din portmoneu, suma de 1.000 de lei.

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Tot cu ocazia acțiunii a fost identificat un tânăr de 29 de ani, din Câmpeni, care este bănuit de săvârșirea unei fapte de înșelăciune.

La data de 4 ianuarie 2020, acesta ar fi luat suma de 1.700 de lei de la o tânără de 20 de ani, din Abrud, promițându-i că în termen de 3 zile îi va achiziționa un laptop.

Tânărul nu s-a ținut de promisiune și a cheltuit banii în interes personal.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii sale activități infracționale și recuperarea prejudiciului.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii Postului de Poliție Bistra, împreună cu silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieșului, la o societate comercială din Câmpeni, specializată în prelucrarea materialului lemnos, a rezultat că aceasta deținea cantitatea de 16,5 metri cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

Față de reprezentanții societății a fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

Reținut pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice

 

Un bărbat de 31 de ani, din comuna Ighiu, a fost reținut de polițiști după ce și-ar fi amenințat fratele cu un cuțit și l-ar fi urmărit pe străzile din comună. Acesta este cercetat pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

La data de 01 februarie 2020, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 31 de ani, din comuna Ighiu, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, atât în data de 31 ianuarie 2020, cât și în data de 01 februarie 2020, l-ar fi amenințat cu moartea pe fratele său, un tânăr de 27 de ani, după care l-ar fi urmărit pe străzile din comună, având asupra sa un cuțit.

În cursul zilei de duminică, 02 februarie 2020, bărbatul a fost prezentat în fața magistraților, care au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Reținut pentru amenințare

 

Polițiștii din Abrud l-au reținut pe un bărbat de 32 de ani, care, folosindu-se de o bară din fier, ar fi amenințat cu moartea pe un alt bărbat. Acesta va fi prezentat în fața magistraților pentru dispunerea măsurilor legale.

 

La data de 02 februarie 2020, în jurul orei 14.30, polițiștii din Abrud au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că, în incinta unui magazin din oraș, se află o persoană care solicită ajutor, întrucât ar fi fost amenințată cu moartea.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constat faptul că un bărbat de 43 de ani, din localitatea Scărișoara, ar fi fost amenințat cu moartea, aparent fără niciun motiv, de către un bărbat de 32 de ani, din localitatea Dăroaia.

Acesta din urmă, avea asupra sa o bară din fier.

Polițiștii l-au reținut, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  amenințare, iar în cursul zilei de azi, 03 februarie 2020 îl vor prezenta în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

 Cercetați pentru însușirea bunului găsit

 

Doi bărbați din Vidra s-au ales cu dosar penal după ce au găsit un portmoneu și    și-au însușit banii din el. Sunt cercetați pentru însușirea bunului găsit

La data de 01 februarie 2020, polițiștii din Câmpeni i-au identificat pe doi bărbați, de 37 și 52 de ani, din comuna Vidra, ca persoane bănuite de comiterea unei infracțiunii de însușirea bunului găsit.

Se pare că, în dimineața zilei de 01 februarie 2020, în timp ce se aflau în incinta unui magazin din Câmpeni, ar fi găsit, pe jos, un portmoneu pe care-l pierduse o femeie și, în loc să-l predea autorităților, și-au însușit suma de 200 de lei care se afla în interiorul acestuia, după care l-au lăsat exact în locul în care l-au găsit.

Prejudiciul a fost recuperat și predat păgubitei, iar cei doi bărbați s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit.

Prins în flagrant la braconaj piscicol

 

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică au continuat activitățile în cadrul acțiunii de combatere a braconajului piscicol din albia răului Mureș.

Astfel, duminica, 02 februarie 2020, în zona de confluență a râurilor Mureș și Sebeș, a fost identificat un bărbat de 43 de ani, din Sebeș, care pescuia prin metoda greblare, folosind unelte interzise.

Față de acesta a fost întocmit dosar penal pentru braconaj piscicol, iar uneltele ilegale au fost confiscate.

Infracțiuni rutiere

 

La data de 02 ianuarie 2020, în jurul orei 04.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat pe un bărbat de 34 de ani, din localitatea Șard, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

La data de 02 februarie 2020, în jurul orei 03,40, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat pe un bărbat de 33 ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Iazului din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de șofer, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

Accidente rutiere

 

La data de 31 ianuarie 2020, în jurul orei 19.00, un tânăr de 24 de ani, din Blaj, în timp conducea un autoturism, pe DN 14 B, în afara localității Cistei, din direcția Blaj spre Teiuș, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare în timpul mersului și a intrat în coliziune cu un atelaj hipo, nesemnalizat și neechipat corespunzător cu elemente reflectorizante, care se deplasa în aceeași direcție, ambele vehicule părăsind partea carosabilă și oprindu-se în șanțul din partea dreaptă.

În urma evenimentului rutier, conducătorul atelajului, un bărbat de 36 de ani, din comuna Ighiu, județul Alba, care locuia fără forme legale în Crăciunelu de Jos, a decedat, iar un alt bărbat, tot de 36 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, pasager în atelaj, a căzut pe partea carosabilă, în spatele atelajului, fiind surprins și accidentat de un alt autoturism, condus de un bărbat de 46 de ani, din comuna Mihalț.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

 

La data de 01 februarie 2020, în jurul orei 14.40, un bărbat de 59 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Poet Andrei Mureşanu din oraș, a pierdut controlul acestuia, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un  stâlp.

În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, la spital, i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Amplasarea radarelor în perioada 04 februarie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *