Ziarul care ține cu românul

Alba / Activitatea polițiștilor din județul Alba

Cercetat în stare de arest preventiv

Un bărbat din Bucerdea Grânoasă reținut de polițiștii din Blaj pentru tâlhărie, va fi cercetat în stare de arest preventiv.

La data de 13 iulie 2019 polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Blaj au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un tânăr de 29 de ani, din Bucerdea Grânoasă, care este cercetat pentru tâlhărie.

Se pare că, în data de 12 iulie 2019, în jurul orei 14,00, tânărul a pătruns prin escaladarea gardului într-un imobil aparținând unui bărbat de 86 de ani din Bucerdea Grânoasă și a sustras de la acesta suma de 1 375 de lei și un telefon mobil prin folosirea forței.

La data de 13 iulie 2019, polițiștii l-au prezentat pe tânăr în fața magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj şi-au însuşit propunerea poliţiştilor şi au promovat-o în faţa instanţei de judecată, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Blaj a dispus arestarea preventivă a lui tânărului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiune

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba în colaborare cu polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linia poliției rutiere, au organizat pe raza județului Alba o acțiune privind creșterea gradului de disciplină rutieră. Polițiștii au aplicat 592 de amenzi și au constatat trei infracțiuni rutiere.

În perioada 08 – 11 iulie 2019, polițiștii au aplicat 592 de sancțiuni contravenționale, au reținut 42 de permise de conducere, 5 certificate de înmatriculate și au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 85 840 lei.

 

Mandat executat

La data de 13 iulie 2019, polițiștii Secției numărul 3 Poliție Rurală Aiud l-au identificat pe un bărbat de 47 de ani, din Lopadea Nouă, posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Tânărul a fost condamnat, de Judecătoria Aiud, la o pedeapsă privativă de libertate de doi ani, 8 luni și 10 zile închisoare, pentru conducere fără permis, mărturie mincinoasă, participație improprie la fals intelectual și uz de fals.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

Infracțiuni rutiere

La data de 13 iulie 2019, în jurul orei 23,10, polițiștii Biroului Rutier din Alba Iuia l-au depistat pe un bărbat de 29 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un

autoturism, pe strada Brândușei din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Vințu de Jos

La data de 13 iulie 2019, în jurul orei 10,00, polițiștii Secției numărul 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 35 de ani, din Sântimbru, în timp ce conducea un moped pe strada Principală din localitatea Teleac, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Alba Iulia

La data de 14 iulie 2019, în jurul orei 03,31, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din localitatea După Pleșe, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Vințu de Jos

La data de 14 iulie 2019, în jurul orei 19,00, polițiștii Secției numărul 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din localitatea Drămbari , în timp ce conducea un moped neînmatriculat sau neînregistrat pe strada Principală din localitate, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Ocna Mureș

La data de 15 iulie 2019, în jurul orei 02,25, polițiștii din Ocna Mureș l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mălinului din Ocna Mureș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului

 

Accident rutier

La data de 14 iulie 2019, în jurul 16,51, o femeie de 32 de ani, din Șard, în timp ce conducea un autoturism pe DN 75 din localitatea Scărișoara a avut alte preocupări , a pierdut controlul autoturismului și a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă a direcției de mers, ajungând pe roți sub nivelul drumului, la o diferență de nivel de trei metri.

În urma accidentului, conducătoarea auto a suferit leziuni și a fost transportată la spital.

Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Amplasarea radarelor în data de 16.07.2019

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac.

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *