Ziarul care ține cu românul

Alcool si droguri în trafic la Sibiu

În perioada 19 – 21 iulie a.c., polițiștii sibieni au desfășurat o amplă acțiune de combatere a conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Au fost constatate 29 de infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 42 de permise de conducere, dintre care 24 pentru conducere sub influența alcoolului, și au fost aplicate 530 de sancțiuni contravenționale în valoare de 150.000 de lei.

19 iulie

Scoreiu

La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 17,00, pe DN 1, în afara localității Scoreiu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în satul Colun.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere și se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În prezent, bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Jina

În aceeași seară, în jurul orei 20,00, pe raza localității Jina, polițiștii au identificat un alt șofer care conducea un autoturism deși nu deține acest drept. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Poiana Sibiului.

În plus, polițiștii au constatat că autoturismul condus nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare de pe plăcuțele aplicate este fals.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals.

 

Pentru aceleași infracțiuni este cercetat un alt sibian, în vârstă de 32 de ani, după ce, tot în seara zilei de 19 iulie, în jurul orei 21,00, a fost depistat pe DN 1, în zona localității Săcel, la volanul unui autoturism neînmatriculat și cu număr de înmatriculare fals. Pentru că bărbatul nu deține nici permis de conducere, pe numele său s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals.

20 iulie

Sibiu

La data de 20 iulie a.c., în jurul orei 00,30, pe Calea Turnișorului din municipiul Sibiu, a fost depistat un alt bărbat în vârstă de 36 de ani care conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere. Mai mult decât atât, la testarea alcoolscopică a rezultat o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Copșa Mică

În dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 07,00, pe raza localității Copșa Mică, polițiștii au testat alcoolscopic un conducător auto în vârstă de 45 de ani, din județul Alba, aflat la volanul unui autoturism pe DN 14.

Întrucât rezultatul testării a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Nocrich

Sâmbătă seara, în jurul orei 20,00, în localitatea Nocrich, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un localnic în vârstă de 19 ani.

Polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere și consumase și ceva alcool înainte de a se urca la volan, având o concentrație de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele tânărului s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

21 iulie

Porumbacu de Jos

La data de 21 iulie a.c., puțin după miezul nopții, în localitatea Porumbacu de Jos, pe DN 1, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 41 de ani. Dat fiind rezultatul testării alcoolscopice, acela de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului s-a întocmit dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Alțâna

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 00,45, pe raza localității Alțâna, un localnic în vârstă de 42 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Mediaș

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 01,30, pe strada Govora din municipiul Mediaș, a fost depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului.

Este vorba despre un localnic în vârstă de 30 de ani, care a prezentat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Șelimbăr

În aceeași noapte, în jurul orei 03,30, pe strada Morii din Șelimbăr, polițiștii au identificat un localnic în vârstă de 44 de ani, aflat la volanul unui autoturism și având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din nou, s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Racovița

Dimineața, în jurul orei 08,00, pe DJ 105 G, în afara localității Racovița, a continuat seria șoferilor prinși băuți la volan cu un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Avrig, având o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sibiu

În aceeași zi de 21 iulie, în jurul orei 16,00, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un moped condus de către un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în orașul Cisnădie.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere, se află sub influența alcoolului cu o concentrație de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar mopedul nu este înregistrat.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînregistrat.

Sibiu – cu drogul în ,,bot”

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 19,20, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada P. I. Ceaikovski de către un sibian în vârstă de 28 de ani.

În urma testării șoferului cu aparatul DrugTest, s-a constatat că rezultatul este pozitiv la substanța THC-5, Cannabis.

Sibianul a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii cu exactitate a substanței psihoactive consumate.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Agârbiciu

Sub influența alcoolului a fost prins un alt șofer, sibian în vârstă de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14, în afara localității Agârbiciu, având o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Șoseaua Sibiului

Tot în data de 21 iulie a.c., în jurul orei 23,30, pe Șoseaua Sibiului, un șofer în vârstă de 28 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Acțiunile polițiștilor sibieni vor continua și în perioada următoare în scopul prevenirii producerii accidentelor rutiere de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Purtător de cuvânt Agent Șef Adjunct de Poliție Elena WELTER.

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *