Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor din județul Vâlcea – amenzi usturătoare pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.

 

Pentru a face o alegere cât mai corectă în momentul în care vorbim despre acest gen de cauciucuri, vă prezentăm un ghid despre anvelopele de iarnă și cât de multă siguranță ne oferă pe un carosabil alunecos.

„Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei circula pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Ele se identifică ușor,  datorită prezenței, pe laterale, a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

Astfel, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

 

MODIFICĂRI LEGISLATIVE ÎN DOMENIUL ORDINII ȘI SIGURANȚEI PUBLICE

 

Ieri, 28 octombrie, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

Legea modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Aceste modificări vor intra în vigoare în 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

În perioada următoare, Poliția Română va demara o campanie de informare atât pentru cetățeni, cât și în rândul  personalului propriu, cu privire la drepturile și obligațiile persoanelor și ale instituțiilor de aplicare a legii, conform noului cadru legal.

TÂNĂR DIN RÂMNICU VÂLCEA, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au reținut pe o perioadă de 24 de ore, un tânăr bănuit de comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe

 

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Râmnicu Vâlcea au fost sesizați de către un bărbat, de 30 ani, din localitate, despre faptul că a fost agresat fizic, de către o persoană necunoscută.

La scurt timp, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, pe care au condus-o la sediul poliției, pentru audieri.

Din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 27/28­ octombrie a.c., în jurul orei 02.40, în timp ce bărbatul se afla în zona unui peco din municipiul Râmnicu Vâlcea, a avut un conflict spontan cu un tânăr, iar acesta l-a lovit cu un cuțit în picior.

În urma leziunilor suferite, victima a fost preluată și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Având în vedere probatoriul administrat, organele de cercetare penală din cadrul Biroului Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Vâlcea, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Astăzi, tânărul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea pentru dispunerea de măsuri conform prevederilor legale.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiuă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *