Ziarul care ține cu românul

Aproximativ 17.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

Aproximativ 17.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au desfăşurat două acţiuni pe linia combaterii contrabandei, ocazie cu care au confiscat aproximativ 17.500  pachete cu țigări de proveniență extracomunitară.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 204.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Două mașini în valoare de 29.000 lei folosite în activitatea infracţională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 3 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.00, colegii noștri aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, pe direcția localității Sarasău, la aproximativ 300 metri de râul Tisa un microbuz oprit. Pe măsură ce se apropiau de acesta, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane în apropierea mașinii, care aveau asupra lor colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au somat legal persoanele, prin voce, însă în momentul în care acestea au observat oamenii legii, au abandonat coletele și au trecut înot, prin râul Tisa, din România în Ucraina.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre acest eveniment în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului au fost descoperite patru colete cu țigări în interiorul microbuzului, care avea plăcuțe de înmatriculare specifice Franței și alte 16 colete în apropierea acestuia. Mijlocul de transport și țigările au fost transportate la sediul STPF Maramureș pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.990 pachete cu țigări, provenite din Belarus, în valoare de 175.383 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de 24.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În data de 2 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.30, un echipaj format din polițiști de frontieră a observat două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre un autoturism de teren care staţiona în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Lupcina.

Poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaţilor, iar în momentul în care aceştia au observat oamenii legii, au fugit spre teritoriul ucrainean,  abandonând coletele şi autoturismul.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări şi un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.490 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 29.133 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *