Ziarul care ține cu românul

Autoturism înmatriculat în Vâlcea, fără poliță RCA valabilă

În ultima perioadă tot mai mulți conducători auto nu se gândesc la cei din jur, refuzând categoric să încheie polița RCA pentru autoturimul pe care îl dețin. În caz de o tamponare, păgubitul are de suferit, urmând o serie de demersuri necesare pentru a-și repara mașina, procese etc.

La data de 24 iunie în jurul orei 02.00, la un control de rutină al polițiștilor sibieni în zona Cireșica din Municipiul Sibiu, aceștia au depistat un tânăr sibian conducând un autoturism marca BMW înmatriculat în județul Vâlcea fără a deține poliță poliță RCA valabilă. În consecință, conducătorul s-a ales cu amendă și ridicarea numerelor de înmatriculare.

Ce este polița RCA?

Polița de asigurare pentru răspundere civilă auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acordă despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa șoferului care a condus autovehiculul.
Răspunderea asiguratorului încetează la ora 24,00 a ultimei zi de valabilitate a poliței. În cazul în care în perioada de valabilitate a poliței, intervin modificări față de datele înscrise, asiguratul este obligat sa informeze societatea de asigurare cu privire la acestea.
Dacă firmele de asigurări au dispărut de pe raza Municipiului Sibiu, Ziua Online vine cu soluția.
 https://www.facebook.com/alsbiz/ poate fi partenerul tău de încredere.
Abonați-vă la pagina de Facebook:
Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *