Ziarul care ține cu românul

Bărbat din București arestat pentru tentativă de omor

La data de 11 noiembrie 2020, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.C., au efectuat, în municipiul București, o percheziție domiciliară și au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat, de 27 ani, bănuit de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat și distrugere.

Din cercetări a reieșit că, la data de 13 aprilie 2019, în timp ce acesta s-ar fi aflat, împreună cu alte 3 persoane, în județul Vrancea, ar fi acroșat și scos în afara carosabilului autoturismul condus de un alt bărbat, cu o viteză de aproximativ 100 de km/h.

Motivul acțiunii violente îndreptate asupra bărbatului ar fi fost determinat de faptul că liderul grupării cercetat în cauză îl considera pe acesta vinovat de comiterea, la o dată anterioară, a unei agresiuni fizice asupra unui alt exponent al grupului infracțional pe care el îl coordona.

După ce ar fi proiectat într-un șanț betonat aflat pe marginea drumului mașina condusă de persoana vătămată, cele 4 persoane ar fi coborât din autoturismele în care se aflau și i-ar fi aplicat acesteia nouă lovituri de cuțit, precum și alte lovituri cu obiecte contondente, respectiv țevi metalice, cu intenția de a o ucide.

În prezent, 2 dintre ceilalți participanți la tentativa de omor sunt cercetați în stare de arest preventiv în cauză, iar al treilea a fost condamnat definitiv, tot pentru comiterea, la data de 9 ianuarie 2020, a unei tentative de omor în circumstanțe la fel de violente și prin utilizarea unor arme albe asupra unui alt individ cu trecut infracțional de notorietate negativă în lumea interlopă și cu care liderul grupării ar fi avut anterior unele divergențe.

În urma percheziției domiciliare, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor: 5 telefoane mobile, un cuțit tip baionetă, cu 2 tăișuri și un briceag.

Bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea aducerii la cunoștință a acuzațiilor formulate și dispunerii de măsuri legale în consecință. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 7 Poliție și cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *