Ziarul care ține cu românul

BIG BUILD 2019: Habitat for Humanity România, 10 case în 5 zile

BIG BUILD 2019: Habitat for Humanity România a construit 10 case în 5 zile, la Vaideeni

 

Habitat for Humanity România a finalizat construirea a 10 case în 5 zile la Vaideeni, județul Vâlcea, în cadrul evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2019. Peste 450 de voluntari veniți din toate colțurile țării, dar și din SUA, Canada și Noua Zeelandă au muncit cot la cot împreună cu cele 10 familii partener la ridicarea locuințelor pentru ca acestea să se mute în noile case începând cu vara anului viitor.

În fiecare zi din perioada 7-11 octombrie 2019, mai mult de 240 de voluntari au fost prezenți pe șantierul din comuna Vaideeni, unde au lucrat timp de 8 ore la construirea celor 10 case. În prezent, familiile partener pentru care au fost ridicate locuințele trăiesc în containere sau în case construite din materiale improprii, în condiții greu de imaginat.

Printre voluntarii implicați la BIG BUILD 2019 s-au numărat angajați ai companiilor care au sponsorizat evenimentul, voluntari internaționali care fac parte din rețeaua  Habitat for Humanity (programul Global Village), cât și persoane care s-au înscris pe website-ul bigbuild.habitat.ro. Aceștia au investit timp, resurse financiare și emoție pentru a da o mână de ajutor familiilor partener alături de care au lucrat pe șantier. Alături de ei s-au implicat în eveniment și campioana olimpică la judo Alina Dumitru, campiona olimpică la maraton Constantina Diță, actrița Tania Popa, Adelin Petrișor, Livia Graur și Grig Chiroiu.

Echipele de voluntari au lucrat la fundațiile caselor, au placat pereții din interior cu OSB, au izolat  tavanele cu vată minerală, iar la exterior au aplicat stratul final de tencuială decorativă. Pe tot parcursul evenimentului, aceștia au fost instruiți și supervizați de 25 de constructori specialiști care le-au expus voluntarilor informații legate de materialele de construcții, echipamentele și procedurile utilizate în fiecare etapă a construcției.

Voluntariat BIG BUILD

Odată cu cea de-a 11-a ediție a evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD, Habitat for Humanity România a lansat o nouă modalitate de colectare de fonduri pentru proiectele sale. Prin intermediul acestui tip de donație lunară, cei care vor să se alăture misunii noastre, de a oferi locuințe decente persoanelor din medii vulnerabile, vor putea face acest lucru într-un mod simplu și intuitiv, respectiv prin completarea unui formular de debit direct.

În cadrul BIG BUILD 2019, exteriorul caselor a fost finalizat în totalitate de către voluntarii care au participat la eveniment, iar în perioada următoare alte echipe sunt așteptate pentru a lucra la interior. Cele 10 locuințe în care familiile se vor putea muta în vara anului viitor vor fi compartimentate în garsoniere sau apartamente construite pe structură de lemn în sistem duplex și triplex. De asemenea, amplasarea lor într-o zonă unde nu există riscul inundării, îi va proteja de urmările unui viitor dezastru natural.

Prin evenimentul BIG BUILD, Habitat for Humanity România marchează în fiecare an Ziua Mondială a Locuirii și atrage atenția asupra dreptului fiecărei persoane la o locuință decentă. România este una dintre țările din Uniunea Europeană în care statisticile din domeniul locuirii sunt cel puțin îngrijorătoare: 52% din populația țării locuiește în condiții de supraaglomerare, iar 35% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare, sunt construite din materiale improprii, necesită reparații urgente sau nu sunt dotate cu utilități de bază.

 

Parteneri BIG BUILD 2019

Au răspuns apelului Habitat for Humanity România și au donat cu generozitate sume de bani, materiale de construcții sau servicii: Kaufland România (partener strategic), Dedeman (partener principal), Ariston, Bosch, Metropolitan Life, Tondach-Wienerberger, Veka, Fundația Saint-Gobain, CEZ Group, Procter & Gamble, Aqua Carpatica, Habitat for Humanity Canada, Habitat for Humanity, Habitat for Humanity Merrimack Valley, Thrivent, VOX Profile, Coca-Cola HBC Romania.

Au venit în sprijinul Habitat for Humanity România atât prin prezența fizică la eveniment, cât și prin serviciile oferite: SMURD Vâlcea, Crucea Roșie Vâlcea, Fundația PACT, Epics, Fundația pentru SMURD, Jandarmeria Română, Delguard SRL, Asociația Act for Tomorrow. De asemenea, voluntarii individuali au contribuit semnificativ la realizarea evenimentului, atât prin donarea unor sume de bani, cât și prin participarea la BIG BUILD 2019.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări a cărei misiune este eradicarea locuirii precare. De 23 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe destinate persoanelor cu venituri reduse, derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy in domeniul locuirii sociale.

Cu sprijinul a peste 35.000 de voluntari locali, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88.500 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.habitat.ro și www.facebook.com/habitat.ro.

Pentru mai multe detalii: Mădălina Neacșu, PR & Communications Specialist Habitat for Humanity România (0720 719 474, [email protected]).

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *